Anglia a bifat un nou record negativ după înfrângerea cu Franța. Contraperformanță uluitoare pentru englezi

Dragos Stefanescu 11.12.2022, 11:04
Anglia a bifat un nou record negativ după înfrângerea cu Franța. Contraperformanță uluitoare pentru englezi

Sâmbătă seară, Franța a învins Anglia în sferturile de finală ale Cupei Mondiale din Qatar, scor 2-1. În urma acestui eșec, naționala condusă de Gareth Southgate a fost eliminată din competiție. Englezii au bifat astfel un nou record negativ.

Anglia, un nou record negativ la Cupa Mondială

Sâmbătă, 10 decembrie, Anglia și Franța s-au întâlnit în ultimul meci al sferturilor de finală de la Cupa Mondială din Qatar. Înfruntarea celor doi coloși ai fotbalului mondial nu a dezamăgit, ambele echipe oferind un spectacol total.

Francezii au deschis scorul în minutul 17 prin Aurelien Tchouameni și au intrat în avantaj la cabine. După pauză, englezii s-au dezlănțuit și au restabilit egalarea în minutul 54, când Kane a fructificat un penalty. Franța a dat o nouă lovitură în minutul 78 prin Olivier Giroud. Englezii au mai beneficiat de o lovitură de pedeaspă însă Harry Kane a irosit-o. Partida s-a terminat cu victoria Franței, scor 2-1. În urma acestui rezultat trupa lui Didier Deschamps s-a calificat în semifinalele competiției, unde va înfrunta Marocul.

Cu acest eșec în fața Franței, Anglia a bifat un nou record negativ. Englezii au fost eliminați pentru a șaptea oară în faza sferturilor de finală ale unei Cupe Mondiale. Naționala Angliei a mai fost eliminată în sferturile edițiilor Cupei Mondiale din 1954, 1962, 1970, 1986, 2002 și 2006.

Dezamăgire în Anglia după eliminarea echipei lui Gareth Southgate de la Cupa Mondială din Qatar

Eliminarea naționalei Angliei în sferturile de finală ale Cupei Mondiale din Qatar nu a fost digerată deloc bine de presa din Albion. Jurnaliștii englezi au comentat cu amărăciune acest eșec al echipei lui Gareth Southgate.

Harry Kane a trist acasă Anglia după ce nu a putut să restabilească egalitatea și să îl egaleze la goluri pe Wayne Rooney în clasamentul all-time al echipei”, au scris cei de la Daily Star.

Căutarea gloriei la Campionatul Mondial pentru Anglia a fost concluzionată dureros după ce Harry Kane a ratat un penalty important”, au notat jurnaliștii de la Daily Mail.

Anglia s-a prăbușit de la Campionatul Mondial în sferturile de finală după o înfrângere chinuitoare cu Franța, 1-2″, a comentat The Sun.

Anglia nu mai este la Campionatul Mondial după înfrângerea sfâșietoare cu campioana în vigoare, Franța”, au scris jurnaliștii de la The Mirror.

Anglia a primit o nouă șansă să restabilească egalitatea de la punctul cu var, cu câteva minute înainte de final. Dar, căpitanul a tras peste poartă, iar campionii din 2018 și-au pus sigiliu pe semifinala împotriva Marocului”, au concluzionat cei de la Metro.

Urmăriți Playsport.ro și pe