Anomalia din cazul Simonei Halep. Anunțul făcut de șefii tenisului a surprins pe toată lumea

Ștefănescu Dragoș 05.12.2022, 13:09
Anomalia din cazul Simonei Halep. Anunțul făcut de șefii tenisului a surprins pe toată lumea

Simona Halep are parte de un final de sezon extrem de dificil. În urma scandalului de dopaj, românca a fost suspendată temporar din tenis. Totuși, Simona are parte și de o veste bună. Ea ocupă locul trei într-un top întocmit de specialiștii din tenis.

Simona Halep, pe locul trei în topul întocmit de specialiștii din tenis

Simona Halep (31 de ani, 10 WTA) traversează o perioadă extrem de delicată. Marea noastră campioană a fost suspendată temporar din tenis după ce a fost depistată pozitiv la un test anti-doping efectuat la US Open 2022.

Totuși, în ciuda tuturor problemelor, Simona are parte și de vești bune. Românca se clasează pe locul trei într-un clasament întocmit de specialiștii din tenis. Mai exact, în paralel cu ierarhia WTA există și topul UTR, cel care este alcătuit după analizarea amănunțită a evoluțiilor sportivelor. Printre factorii ce sunt luați în calcul pentru întocmirea acestei ierarhii se numără desfășurarea ultimelor 30 de partide dar și valoarea adversarelor întâlnite în ultimul an. În acest ”clasament al adevărului” Simona este depășită doar de lidera mondială Iga Swiatek și de Caroline Garcia.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @universaltennis

Simona Halep, susținută în continuare de un sponsor important. Mesajul superb al companiei

Simona are și motive de bucurie în ciuda tuturor problemelor. Dedeman, unul dintre sponsorii importanți ai Simonei, și-a anunțat susținerea necondiționată pentru marea campioană. Cu ocazia Zilei Naționale a României, compania de bricolaj a realizat un video de susținere pentru Simona.

Să fii lângă cineva când are succes e simplu! Să fii acolo când dă de greu e cu adevărat important. Suntem alături de Simona și la bine și la greu. La fel de dedicați!”, au transmis cei de la Dedeman.

Alături de Dedeman, Banca Transilvania, un alt sponsor important, și-a anunțat susținerea pentru Simona Halep. În plus, Nike, Wilson sau Hublot, companii cu care marea noastră campioană are parteneriate, nu au luat nicio poziție în scandalul de dopaj în care românca este implicată.

Simona Halep ar putea reveni pe teren în iulie 2023, chiar dacă va fi suspendată pentru dopaj

Simona Halep ar putea reveni pe teren în scurt timp, chiar dacă va primi o suspendare drastică. Românca ar putea juca la turneul organizat chiar de antrenorul său. Mai exact, Patrick Mouratoglou, a înființat un mini-circuit de turnee „amicale”, denumit „Ultimate Tennis Showdown” (UTS).

Potrivit ESPN, această competiție cu caracter amical va debuta în 2023 și va fi compusă din 4 evenimente. Ele ar urma să se desfășoare în lunile iulie, septembrie, noiembrie și decembrie ale anului viitor. Astfel, întrucât meciurile de la aceste turnee nu sunt organizate de ITF sau WTA, Simona Halep va putea participa, chiar și dacă va primi o suspendare de minim un an în scandalul de dopaj în care este implicată.

Urmăriți Playsport.ro și pe