Antrenorul care l-a bătut pe Messi la Mondial tocmai a semnat cu o națională de fotbal feminin

Bogdan Solomon 31.03.2023, 10:13
Antrenorul care l-a bătut pe Messi la Mondial tocmai a semnat cu o națională de fotbal feminin

Antrenorul care a reușit să învingă Argentina lui Lionel Messi la Campionatul Mondial uimește din nou. Tocmai a semnat cu o echipă națională de fotbal feminin.

L-a bătut pe Messi la Mondial, iar acum s-a mutat în fotbalul feminin

În noiembrie 2022, la Mondialul din Qatar, Herve Renard – aflat atunci la cârma reprezentativei Arabiei Saudite – producea una dintre cele mai mari surprize din istoria fotbalului, administrându-le argentinienilor prima înfrângere din ultimele 36 de meciuri. Cu atât mai mult cu cât aceștia aveau să cucerească trofeul, după o finală de infarct cu Franța.

Acum, tehnicianul de 54 de ani a decis să facă o schimbare importantă în carieră. Și-a dat demisia de la cârma saudiților imediat după amicalul cu Bolivia de marți, 28 martie, pentru a prelua naționala de fotbal feminin a Franței, în locul compatrioatei sale, Corinne Diacre, înlăturată pe fondul neînţelegerilor cu liderele vestiarului.

Îl așteaptă, însă, o misiune dificilă, pentru că mai are la dispoziție doar patru meciuri de pregătire în cele patru luni rămase până la startul Campionatului Mondial de fotbal feminin Australia şi Noua Zeelandă. Primul va avea loc pe 7 aprilie, la Clermont, în compania Columbiei.

Saudiții au încercat să-l întoarcă din drum, dar fără succes

Mulțumiți de rezultatele pe care le-a obținut Arabia Saudită sub comanda lui Renard, federalii au depus eforturi pentru a-l convinge să revină asupra deciziei, dar în cele din urmă i-au permis să-și urmeze visul de a pregăti o selecționată din țara natală. De cealaltă parte, francezii erau obligați să numească în cel mai scurt timp un înlocuitor care să anunțe până la sfârșitul săptămânii jucătoarele convocate pentru acțiunea din aprilie.

„Meciul împotriva Boliviei, din această seară (marţi), este ultimul pentru el ca selecţioner. Am încercat să-l convingem să renunţe la demisie, dar era hotărât să se întoarcă în ţara sa şi să conducă o echipă naţională acolo. Nu-l putem împiedica să-şi realizeze visul”, a transmis o sursă din cadrul Federației Arabiei Saudite, citată de AFP.

Selecționer al Arabiei Saudite din 2019, Herve Renard s-a făcut remarcat prin victoria uriașă obținută în fața Argentinei lui Messi la Mondialul din Qatar. Decisiv în acest sens a fost discursul rostit în vestiar, la pauza meciului, când „Pumele” conduceau cu 1-0.

„Ce faceți? Ăsta e pressing? Pressing-ul înseamnă să urcați! Messi are mingea la mijlocul terenului și voi stați să vă uitați la el! Vreți o poză cu Messi? Scoateți-vă telefoanele și faceți poză cu el, dacă asta vreți. Voi, cei care stați în defensivă, trebuie să ieșiți și să puneți presiune pe el”, a strigat tehnicianul francez, reușind astfel să-și monteze elevii.

Urmăriți Playsport.ro și pe