Anul Ianis Hagi la Rangers FC. Așteptări uriașe ale scoțienilor de la internaționalul român

Dragos Stefanescu 13.08.2021, 11:17
Anul Ianis Hagi la Rangers FC. Așteptări uriașe ale scoțienilor de la internaționalul român

Pentru Ianis Hagi sezonul trecut a fost excelent. Împreună cu echipa sa Glasgow Rangers a reușit să câștige titlul în Scoția, oprind astfel hegemonia rivalilor de la Celtic Glasgow. Ianis a devenit unul dintre cei mai iubiți și apreciați fotbaliști ai echipei de pe ”Iborx Park”. Anul Ianis Hagi la Rangers este la început, conform previziunilor jurnaliștilor britanici.

Ianis Hagi, unul dintre jucătorii decisivi la Rangers

Ianis Hagi și-a demonstrat valoarea în sezonul trecut. Românul a reușit împreună cu Rangers să câștige titlul în Scoția, contribuind decisiv la succesul echipei sale. Ianis a marcat 7 goluri și a pasat decisiv de 12 ori, în cele 32 de partide în care a evoluat pentru Rangers. Românul și-a adjudecat titlul de cel mai bun pasator din Scottish Premiership. Totodată el a primit și titlul de cel mai bun tânăr jucător al clubului de pe ”Ibrox Park”.

Primul meci al lui Rangers în noul sezon al Scottish Premiership, a fost împotriva echipei Livingston. Ianis Hagi a început partida ca titular, iar în minutul 8 a reușit să deschidă scorul după o execuție de clasă. După gol, fanii lui Rangers au scandat numele lui Ianis, fiind extrem de bucuroși de reușita românului. În minutul 32, Ianis a fost nevoit să părăsească terenul în urma faultului dur al unui adverasar. Meciul a fost câștigat de Rangers cu scorul de 3-0.

Accidentarea din meciul cu Livingston l-a ținut pe Ianis pe banca de rezerve în următoarele două meciuri ale lui Rangers. Românul a revenit pe teren pentru echipa sa, în repriza a doua a returului cu Malmo. Intrat pe teren în minutul 70, când suedezii conduceau deja cu 2-1, Hagi nu a reușit să împiedice eliminarea lui Rangers din Champions League.

 Anul Ianis Hagi la Rangers

Chiar dacă nu a fost mereu titular, Ianis Hagi (22 de ani) este unul dintre cei mai importanți jucători ai lui Rangers. Jurnaliștii scoțieni au făcut o analiză a prestațiilor lui Ianis la Rangers. Aceștia îl consideră pe Ianis un jucător fantastic, dar trebuie să treacă la un nivel superior. Jurnaliștii și-au arătat și încrederea că anul acesta poate decisiv în ascensiunea lui Ianis Hagi.

E cumva ciudat să sugerăm că un jucător care a fost cel mai bun pasator din campionat și a fost strălucitor cu Braga, în Europa League, anul trecut, ar trebui să se mai afirme. Dar în timp ce Ianis ne-a arătat flashuri ale talentului său senzațional, credem că acesta trebuie să fie anul în care tânărul de 22 de ani trebuie să facă un pas decisiv în dezvoltarea sa”, scrie editorialistul Cameron Willis în rangersnews.uk.

 

 

Urmăriți Playsport.ro și pe