Anul recordurilor pentru Carlo Ancelotti! Italianul a intrat în istorie după Supercupa Europei, Real Madrid – Frankfurt 2-0

Olteanu Ștefan / 11.08.2022, 09:35
Anul recordurilor pentru Carlo Ancelotti! Italianul a intrat în istorie după Supercupa Europei, Real Madrid – Frankfurt 2-0

Carlo Ancelotti (63 de ani) va ține minte anul 2022 pentru tot restul vieții, deoarece pentru el a fost sezonul recordurilor doborâte. Miercuri seară, italianul și-a mai adăugat un trofeu în palmares, după ce Real Madrid a învins-o pe Eintracht Frankfurt cu 2-0 și a câștigat Supercupa Europei.

Carlo Ancelotti, singurul antrenor care a cucerit de 4 ori Supercupa Europei! E anul recordurilor pentru italian

Carlo Ancelotti a cucerit titlul cu Real Madrid în anul 2022, dar și finala UEFA Champions League, însă seria recordurilor continuă pentru tehnicianul italian, iar miercuri seară și-a adăugat în palmares și cea de-a patra Supercupă a Europei.

Real Madrid a întânlnit-o pe Eintracht Frankfurt la Helsinki și s-a impus clar, 2-0. Marcatorii celor două goluri au fost David Alaba (37′) și Karim Benzema (65′). Real Madrid a dominat-o pe Frankfurt la toate capitolele și începe noul sezon la fel cum l-a terminat pe ultimul, cu un trofeu european!

Supercupa Europei are o însemnătate aparte și pentru antrenorul Carlo Ancelotti. Italianul este la al 4-lea astfel de trofeu, fiind singurul tehnician care a reușit o asemenea performanță în istorie. Podiumul acestui clasament este completat de Pep Guardiola și Sir Alex Ferguson, care au cucerit câte 3 Supercupe ale Europei.

Însă acest record doborât de Ancelotti nu este tocmai o surpriză. Anul 2022 a fost unul impresionant pentru antrenorul de 63 de ani. Alături de Real Madrid, el a cucerit titlul în La Liga și a devenit singurul antrenor din istorie care câștigă campionatul în fiecare dintre cele cinci ligi de top ale Europei: Italia (AC Milan – 2004), Anglia (Chelsea – 2010), Franța (PSG – 2013), Germania (Bayern Munchen – 2017) și Spania (Real Madrid – 2022).

De asemenea, tot în acest an, Carlo Ancelotti a mai bifat o bornă de invidiat. Este singurul tehnician care a ieșit învingător din patru finale de UEFA Champions League (AC Milan – 2003 și 2007), (Real Madrid – 2014 și 2022).

În ceea ce o privește pe Real Madrid, formația de pe Santiago Bernabeu a cucerit a 5-a Supercupă a Europei din istorie, reușind astfel să le egaleze în top pe FC Barcelona și AC Milan.

Ce a declarat antrenorul italian după Real Madrid – Frankfurt 2-0. „Karim Benzema e Balonul de Aur”

Carlo Ancelotti este încântat de faptul că a început noua stagiune cu un triumf și speră ca acest lucru să ajute echipa pe tot parcursul sezonului 2022 – 2023.

„Nu a fost un joc ușor. Au fost foarte aproape de noi. Dar am marcat și apoi am controlat bine. Întotdeauna la început de sezon nu te poți aștepta să fii în vârf de formă, dar am câștigat și începem bine sezonul.

Cred că dacă avem o atmosferă bună putem obține și rezultate mai bune, dar și un joc mai bun. Atmosfera este bună. Iar acest câștig ajută la capitolul motivație”, a declarat Carlo Ancelotti, imediat după Supercupa Europei.

De asemenea, antrenorul a ținut să își laude și cel mai bun jucător. Karim Benzema a marcat din nou pentru Real Madrid și a contribuit din plin la cucerirea Supercupei. Asta după ce în sezonul precedent a înscris 44 de goluri și a oferit 15 pase decisive în 46 de meciuri.

La finalul jocului cu Frankfurt, Carlo Ancelotti a transmis că Balonul de Aur trebuie să îi fie acordat, fără doar și poate, lui Karim Benzema:

„E un jucător foarte important. Un lider de echipă. A marcat multe goluri. A încheiat bine sezonul și acum se îndreaptă către Balonul de Aur. Există vreo îndoială? Cred că nimeni nu are nicio îndoială”, a mai transmis Carlo Ancelotti.

Când va fi acordat Balonul de Aur în 2022. Jurnaliștii de la France Football au făcut anunțul oficial.