Anul și echipa pentru Gabriel Torje, care a semnat un nou contract. Unde a ajuns să joace fosta vedetă a României

Radu Bordei 12.01.2021, 21:32
Anul și echipa pentru Gabriel Torje, care a semnat un nou contract. Unde a ajuns să joace fosta vedetă a României

Anul și echipa pentru Gabriel Torje, care a semnat un nou contract. Fosta vedetă de la Dinamo și marea speranță a fotbalului românesc, a ajuns tocmai în Liga a doua din Turcia. Lucrurile nu au mers bine pentru „Messi din Banat”. După ce a impresionat la Timișoara și Dinamo, Torje nu s-a ridicat niciodată la nivelul la care lumea se aștepta de la el. 

De aceea cota fotbalistului i-a scăzut tot mai mult. Acum a ajuns la o formație care se luptă să nu retrogradeze în Liga a treia din Turcia.

Anul și echipa pentru Gabriel Torje

În momentul când a ajuns prima dată la Dinamo, Torje avea toată lumea la picioare. Șefii de atunci ai „câinilor”, în frunte cu Cristi Borcea, l-au lăudat mereu și au anunâat că va fi noul star al naționalei României. Transferul la Udinese, în 2011, a fost văzut ca o oportunitate excelentă de a crește la o echipă bună dintr-un campionat puternic. Drumul lui nu putea să ducă decât în sus.

Cariera lui Gabi Torje s-a pierdut pe drum

Din păcate, de atunci nimic nu a mai mers bine pentru fotbalistul dinamovist. Deși a avut contract cu gruparea italiană timp de 5 ani, torje nu a prins decât 22 de meciuri în tricoul alb-negru. Micuțul mijlocaș nu a impresionat niciodată și de aceea nu a reușit să se impună. Din păcate nu a reușit să se adapteze nici la celelalte echipe la care a fost împrumutat de Udinese, sau la care a activat după plecarea de la italieni. Rând pe rând a bifat multe echipe. A mers în La Liga, la Granada și Espanyol. În Turcia a evoluat la echipe ca Konyaspor, Osmanlispor, Karabukspor și Sivasspor. Nici în Rusia nu a reușit să se impună, la Akhmat Grozny

Globetrotter de România

Nici măcar o nouă aventură la Dinamo nu s-a terminat bine. Torje s-a întors ca un adevărat star, dar apoi nu a jucat titular nici în Ștefan cel Mare. Ultima echipă la care a fost legitimat a fost AEL Limassol, în Cipru.

La doar 31 de ani, Torje se îndreaptă deja spre finalul carierei. Iar acum a ajuns la o echipă necunoscută din Turcia.

Vedetă în liga a doua din Turcia

Pentru Bandirmaspor, formație de pe locul 10 din 16, în divizia secundă din Turcia, Torje este un transfer important. Clubul l-a prezentat ca pe o mare lovitură, anunțând pe rețelele de socializare semnarea contractului cu fotbalistul român.

Turcii se mândresc cu un jucător cu 56 de selecții și 11 goluri la echipa națională a României. Torje va da în lotul turcilor peste Lacina Traore, fostul atacant de la CFR Cluj.

Urmăriți Playsport.ro și pe