Anunț ireal, din Spania! Ajuns la 34 de ani, Messi va costa Barcelona 200 de milioane de euro!

Gabriel-Alexandru Ioniță / 25.06.2021, 21:54
Anunț ireal, din Spania! Ajuns la 34 de ani, Messi va costa Barcelona 200 de milioane de euro!

Anunț ireal, din Spania! Ajuns la 34 de ani, Messi va costa Barcelona 200 de milioane de euro. Telenovela prelungirii contractului starului argentinian se pare că este aproape de final. Asta a fost prioritatea 0 pentru Juan Laporta din momentul în care a fost reales în funcția de președinte al clubului de pe Camp Nou. Messi mai are doar câteva zile de contract, însă se pare că este doar o chestiune de timp până când va semna prelungirea.

Este evident o mare reușită pentru Laporta și o veste excelentă pentru fanii Barcelonei. Doar că prelungirea contractului lui Lionel Messi va deschide o serie de probleme pe Camp Nou din punct de vedere financiar. Este cunoscut faptul că echipa catalană se confruntă cu anumite probleme din această perspectivă. Fostul președinte Jose Maria Bartomeu a generat mai multe datorii până să fie înlăturat de la conducerea clubului la sfârșitul anului trecut.

Anunț ireal, din Spania! Ajuns la 34 de ani, Messi va costa Barcelona 200 de milioane de euro!

Jurnaliștii de la Radio Catalunya anunță că prelungirea contractului lui Messi va obliga clubul de pe Camp Nou să își reducă masa salarială cu aproximativ 200 de milioane de euro. Liga Spaniolă de Fotbal interzice ca un club să plătească pe salarii mai mult de 70% din încasările totale. Iar Barcelona ar depăși odată cu noul contract al lui Messi cu 10% veniturile clubului. Ceea ce înseamnă că de fapt ar depăși cu 40% limita impusă de Ligă. Ceea ce reprezintă un procent uriaș.

Astfel, clubul catalan trebuie urgent să diminueze fondul salarial. Acest lucru ar putea fi făcut prin cedarea fotbaliștilor care nu intră în vederile lui Ronald Koeman sau care prind mai puține minute.

Paris Saint-Germain îl dorește pe Ousmane Dembele

Iar una din variantele cele mai viabile ar fi să se despartă de Ousmane Dembele. Extrema franceză nu reușește să scape de blestemul accidentărilor care l-a urmărit încă de când a ajuns la Barcelona de la Borussia Dortmund. Dembele s-a accidentat din nou în meciul naționalei Franței de la EURO 2020 contra Ungariei. El a fost schimbat de Didier Deschamps după doar 30 de minute de la intrarea sa pe teren. El a acuzat probleme musculare și se pare că acestea sunt mult mai grave decât s-a crezut inițial.

Potrivit L’Equipe, Dembele are nevoie de operație și ar putea lipsi de pe gazon chiar și patru luni. Astfel, Barcelona ar putea încerca să îl cedeze pentru a scăpa de salariul său. Însă e greu de crezut că vreun club va dori să îl aducă accidentat. Înainte de accidentare, Paris Saint-Germain își manifestase interesul pentru fotbalistul de 24 de ani. Rămâne de văzut dacă parizienii vor decide să facă totuși o ofertă pentru el în această vară sau vor aștepta până la perioada de transferuri din iarnă.