Anunț șocant pentru Al-Khelaifi la câteva ore după ce a fost în centrul atenției la Gala The Best! E anchetat pentru răpire și tortură

Bogdan Solomon 28.02.2023, 15:59
Anunț șocant pentru Al-Khelaifi la câteva ore după ce a fost în centrul atenției la Gala The Best! E anchetat pentru răpire și tortură

Necazurile se țin scai de Paris Saint Germain în această primă parte a anului. De parcă înfrângerea suferită pe teren propriu cu Bayern Munchen, scor 0-1, în prima manșă a optimilor Ligii Campionilor nu ar fi fost suficientă, președintele clubului are acum mari probleme cu legea.

Un nou scandal zguduie fotbalul mondial. Al – Khelaifi e anchetat pentru răpire și tortură

Potrivit AS, Nasser Al-Khelaifi a fost pus sub acuzare pentru răpirea și torturarea unui om de afaceri franco-algerian. Tayeb Benabderrahmane, pe numele său, ar fi depus anul trecut o plângere pe numele oficialului campioanei Franței, acuzând că a fost sechestrat și plasat apoi în arest la domiciliu de acesta. Anunțul vine la doar câteva ore după gala „The Best FIFA Awards”, la care a luat parte și președintele FRF, Răzvan Burleanu.

Trei judecători din Paris vor analiza speța, veste primită cu bucurie de avocații lui Benabderrahmane, după ce în ultimele luni criticaseră dur autoritățile pentru lentoarea cu care instrumentau acest caz. Motivul răpirii ar fi fost documentele compromițătoare privind rolul Al-Khelaifi în coruperea FIFA pentru a acorda Qatarului dreptul de a găzdui Campionatul Mondial din 2022.

Actele respective devoalează, de asemenea, planul companiei media BeinSports – condusă chiar de președintele lui PSG – pentru obținerea drepturilor de televizare ale turneelor finale din 2026, respectiv 2030 Orientul Mijlociu. Tayeb Benabderrahmane ar fi fost răpit și torturat vreme de nouă luni și jumătate, în Doha, până a acceptat să predea documentele avocaților inculpatului, precum și un acord confidențial care îl obliga să plătească 5 milioane de euro în cazul în care ar fi vorbit pe marginea subiectului.

Emirul Qatarului ar fi fost de acord cu acest plan

Un alt detaliu șocant dezvăluit de sursa citată este acela că planul pus la cale pentru a-l determina pe Tayeb Benabderrahmane să cedeze documentele compromițătoare și să păstreze tăcerea a primit chiar și aprobarea emirului Qatarului, Tamim bin Hamad -Thani. Totul, pentru a evita declanșarea unui scandal uriaș chiar înaintea turneului final și, nu în ultimul rând, pentru a-l proteja pe Al-Khelaifi, apropiat al său.

„Un antreprenor franco-algerian în vârstă de 41 de ani, numit Tayeb B, stabilit împreună cu soția și copiii la Doha din toamna lui 2019, a fost răpit de serviciile secrete qatariene pe 13 ianuarie 2020 și ținut în arest până pe 1 noiembrie 2020. Nouă luni și jumătate în care acesta a fost șantajat și torturat pentru a face ce i se cerea!

Tayeb B. avea documente secrete compromițătoare legate de Nasser Al-Khelaifi și de rolul lui NAK în coruperea FIFA în decembrie 2010, când Qatarul a câștigat dreptul de a organiza Mondialul din 2022”, notau și francezii de la Liberation, în toamna anului trecut.

Urmăriți Playsport.ro și pe