Anunț sumbru al lui Gică Hagi: „Suntem în groapă”. Managerul Farului Constanța a dezvăluit marea problemă a fotbalului românesc

Pintilie Iosif 25.11.2022, 08:55
Anunț sumbru al lui Gică Hagi: „Suntem în groapă”. Managerul Farului Constanța a dezvăluit marea problemă a fotbalului românesc

Gică Hagi, cel mai mare jucător român din toate timpurile, a analizat situația fotbalului românesc. Antrenorul lui Farul Constanța consideră că trebuie făcute schimbări importante în țară, pentru a ne dezvolta fotbalul.

Gică Hagi spune că ”suntem în groapă”

”Regele” este de părere că nu trebuie să comparăm generația actuală cu cele trecute, deoarece acum echipele abia mai prind un loc de cupă europeană, pe când în trecut aveam echipe an de an în Champions League.

Hagi a ținut să îl atace pe Edi Iordănescu din cauza selecției pe care o face, deoarece a aduce doar jucători de atac, fără să analizeze compartimentul defensiv.

”Pe vremea aia, jucătorii erau în Champions League, jucau. Măcar să produci ceva la nivel de lot național, de la echipa mare până la cele de juniori. Trebuie să vezi ce fotbal joci. Scuzați-mă, ce fotbal?

Când tu îi selectezi pe cei mai buni la fiecare categorie de vârstă, să spui că nu avem jucători și să ne fie teamă… Echipa noastră, la juniori, nu iese din 30 de metri. Am avut turneu acasă, în care n-am ieșit din cei 30 de metri.

Jucătorii sunt selecționați de la echipele care joacă fotbal. De ce credeți că e așa? Pentru că echipele astea știu să facă ambele faze. Măcar să atace!

După, mergem la lot și ne apărăm? Stăm în spate, așteptăm, și nu facem nicio presiune sus. Cum vreți să facă față jucătorul? Toți ne pasează. Nu trebuie să antrenezi tiki-taka, ci tic-tac.

Să treci rapid de la o faza la alta. Dacă noi n-o să ieșim la joc, să facem ambele faze, cu siguranță ne ducem și mai jos în groapă. Dacă nu facem lucrul asta, vom avea o mare problemă.

Fotbalul românesc nu trebuie reconstruit, pentru că nu mai ai ce să reconstruiești. Nu, trebuie să construim iar, să formăm mentalități. Asta este calea”, a spus Hagi, pentru Digisport.

Un fotbalist din Moldova, acuzații de blat după umilința cu România, 5-0

Duminică seară, 20 noiembrie, România a jucat ultimul meci din 2022, un amical în deplasare cu Moldova. Selecționata care a fost gazdă la acest duel s-a văzut învinsă cu 0-5 de către români, iar un fost căpitan al Moldovei a răbufnit în momentul în care a văzut rezultatul final.

Ivan Testemițanu, fost fundaș dreapta și căpitan al naționalei din Moldova, nu a putut suporta umilința încasată de reprezentativa țării sale, scor 0-5 în amicalul cu România.

Retras din activitate în vara anului 2010, Ivan Testemițanu spune că fotbalul din Moldova a fost copleșit de mafia pariurilor în ultimii ani, iar rezultatul supărător înregistrat împotriva României este doar una dintre consecințele acestui fapt.

„M-am uitat la meci și m-am speriat. M-am așteptat la un rezultat mai bun, mă așteptam la un joc mai bun, mai calitativ din partea Moldovei. Eu cred că ei s-au stăduit, dar calitatea individuală a jucătorilor români este mult mai mare. Au fructificat tot, au făcut tranziții corecte din apărare în atac, din atac în apărare. A fost o echipă solidă România.

În prima repriză au jucat doi fundași centrali foarte tineri, care nu au în picioare niciun meci la echipele de club. Calitatea și nivelul campionatului intern nu permit să avem fotbaliști de calitate. Jucătorii care au calitate și joacă în Europa, când vin în Moldova își pierd calitățile.

La noi în Moldova este o problemă foarte mare. Foarte multe rezultate se hotărăsc prin birouri, nu pe terenul de fotbal”, și-a început Testemițanu discursul, potrivit gsp.ro.