Anunț uriaș la Universitatea Craiova, înaintea derby-ului cu CFR Cluj! 8000 de olteni în tribune? „Așteptăm un răspuns de la FRF și LPF”

Giosanu Catinca / 14.05.2021, 08:44
Anunț uriaș la Universitatea Craiova, înaintea derby-ului cu CFR Cluj! 8000 de olteni în tribune? „Așteptăm un răspuns de la FRF și LPF”

Daniel Stanciu, fost manager general al lui Universitatea Cluj, a anunțat, joi, că există posibilitatea ca derby-ul dintre CS Universitatea Craiova și CFR Cluj să aibă parte de spectatori în tribune. Suporterii așteaptă cu sufletul la gură confruntarea dintre cele două rivale. În jur de 8000 de oameni ar putea lua parte la meciul direct. Vestea i-a bucurat enorm pe olteni!

Am stat de vorbă cu premierul Florin Cîțu, a dat asigurări că din data de 15 se pot juca meciuri cu spectatori. Mâine va fi publicată o hotărâre de guvern.”, a declarat Daniel Stanciu în emisiunea „Digi Sport Special”.

Anunț uriaș la Universitatea Craiova, înaintea derby-ului cu CFR Cluj!

Măsura ar putea fi implementată datorită faptului că măsurile de restricție se vor relaxa substanțial. Președintele Klaus Iohannis a prezentat un calendar al măsurilor, care începe chiar din data de 15 mai, când dispare obligativitatea măștii, dispar restricțiile de circulație noaptea, iar magazinele pot reveni la programul normal de funcționare. În plus, din 1 iunie crește numărul de participanți acceptați la evenimente (sportive, nunți, botezuri etc). De asemenea, dispare orice restricție de număr dacă organizatorul evenimentului garantează că toți participanții sunt vaccinați. În ceea ce privește fotbalul românesc, șeful statului a menționat că fanii vor avea acces la meciuri în limita a 25% din capacitatea arenei.

Astfel, din 15 mai, purtarea măștii nu va mai fi obligatorie în exterior, excepție făcând piețele, târgurile, stațiile de transport public. Masca va trebui însă purtată în continuare în interior. Tot din acest weekend, se elimină restricțiile de circulație noaptea, iar programul magazinelor va reveni la normal. Activitățile sportive în aer liber vor fi posibile cu spectatori, în limita a 25% din locuri ocupate.”, a declarat președintele Iohannis, în cadrul unei conferințe de presă susținute la Palatul Cotroceni.

Din 15 mai, liber pe stadioane
Din 15 mai, liber pe stadioane

8000 de olteni în tribune? „Așteptăm un răspuns de la FRF și LPF”

Reprezentanții clubului din Bănie au transmis că derby-ul rundei #8 din play-off s-ar putea disputa cu spectatori: 25% din capacitatea stadionului „Ion Oblemenco”. Asta înseamnă aproximativ 8.000 de suporteri.

Fotbalul are nevoie de suporteri! Salutăm decizia de astăzi prin care ne apropiem cu pași repezi de întâlnirea cu voi pe stadion. Vă asigurăm că întreprindem toate demersurile necesare pentru ca meciul de sâmbătă, 15 mai 2021, ora 21:30, cu CFR Cluj, să se dispute cu suporteri în #VulcanulDePeOblemenco. Precizăm faptul că o decizie în acest sens trebuie dată de către organizatorii competiției, FRF și LPF. Clubul Universitatea Craiova este pregătit din punct de vedere logistic să asigure accesul spectatorilor pe stadion, cu respectarea tuturor normelor sanitare în vigoare. Vom reveni în cel mai scurt timp posibil cu toate detaliile.”, au comunicat oltenii pe Facebook.