Anunț uriaș pentru Simona Halep înainte de debutul la Roland Garros. Ce trebuie să facă românca

Giosanu Catinca 16.05.2022, 22:30
Anunț uriaș pentru Simona Halep înainte de debutul la Roland Garros. Ce trebuie să facă românca

Simona Halep are parte de vești bune înaintea debutului la Roland Garros. S-a aflat ce trebuie să facă românca pentru a-și atinge obiectivul.

Vești bune pentru Simona Halep

Iga Swiatek se află de câteva săptămâni în fruntea clasamentul mondial al jucătoarelor profesioniste de tenis (WTA). Poloneza a rămas cea mai bună jucătoare de tenis din lume. Simona Halep a coborât câteva poziții după turneul de la Roma, dar acum a revenit în Top 20.

Eleva lui Patrick Mouratoglou se află la opt locuri distanță de Sorana Cîrstea. În luna martie, cele două s-au aflat la doar două poziții distanță în clasamentul WTA. Actualizarea săptămânală a clasamentului WTA a venit cu o diferența considerabilă între cele două românce.

Locul ocupat de Simona Halep în noul clasament WTA

Fiica lui Stere Halep a urcat pe locul 19. În schimb, Sorana Cîrstea a înregistrat o coborâre de un loc, ea aflându-se acum pe locul 27.

Gabriela Ruse a urcat și ea cinci locuri. Jucătoarea care a fost la un pas să se lase de tenis se află acum pe locul 52. Acesta este, de altfel, cel mai bun loc ocupat de sportiva născută la București în carieră (NCH).

Tot luni, Halep a aflat că are șanse mari de ajunge la finalul sezonului la Turneul Campioanelor. Jucătoarea noastră se clasează pe poziția a 9-a în ierarhia celor mai în formă jucătoare, cu un total de 1.371 de puncte.

Ce urmează pentru Simona Halep

Simona Halep se numără printre cele cinci jucătoare din România care au fost acceptate pe tabloul principal de la Roland Garros 2022.

Românca nu se află în cea mai bună formă a sa. Constănțeanca a aflat, recent, că are probleme grave de sănătate. În duelul cu Danielle Collins, din turul doi al turneului de la Roma, fostul lider mondial a alunecat pe zgură în primul set și și-a sucit glezna.

Campioana noastră nu și-a revenit complet după accidentarea suferită. Cei de la prosport.ro susțin că Simona a zburat de urgență către Paris pentru a face câteva ședințe de fizioterapie la academia antrenorului ei, Patrick Mouratoglou.

Specializată la Institut de Formation en Masso-Kinesitherapie de Breck-sur-Mer, Candice Gohier, fizioterapeută care a însoțit-o pe Halep la Madrid și Roma, va aplica metodologia de tratament preventivă: hamstring testing system, dual force plate system, human trak, smart speed și smart jump.”, a mai scris sursa anterior citată.

”Roland Garros, Slam-ul meu preferat”

În ciuda problemelor cu care se confruntă, eleva lui Patrick Mouratoglou speră că va reuși să ajungă măcar în semifinală, dacă nu chiar să ia titlul.

Tic, tic, boom. E aproape ora Roland Garros-ului. Ochii sunt setați ferm pe Slam-ul meu preferat”, a scris Simona Halep, pe contul ei de Instagram.

La Roland Garros, turneu care se va disputa în perioada 23 mai – 5 iunie, Simona Halep va fi cap de serie numărul 21.