Anunțul momentului în Superligă. Gică Hagi l-a cedat pe Pitu la una dintre marile echipe ale Franței. Giovanni Becali a oferit toate detaliile mutării

Gabriel-Alexandru Ioniță 24.01.2023, 12:01
Anunțul momentului în Superligă. Gică Hagi l-a cedat pe Pitu la una dintre marile echipe ale Franței. Giovanni Becali a oferit toate detaliile mutării

Gică Hagi dovedește în continuare că este capabil să „producă” jucători de mare perspectivă la academia sa. Cel mai elocvent exemplu în acest sens este în prezent Alexi Pitu, fotbalist în vârstă de doar 20 de ani care a făcut un sezon solid până în acest punct.

Gică Hagi este foarte aproape să îl cedeze pe Alexi Pitu la Bordeaux

Fotbalistul de bandă stângă a marcat 5 goluri și a oferit 5 pase decisive în 20 de meciuri jucate în acest sezon de Superligă. Aceste evoluții l-au adus în vizorul celor de la Bordeaux. Giovanni Becali a anunțat că transferul este deja rezolvat. Toate detaliile au fost puse la punct în noaptea de luni spre marți, după finalul meciului dintre Farul Constanța și CFR Cluj.

„Aseară, târziu, Farul l-a vândut pe Alexi Pitu la Bordeaux. Au fost discuții lungi în noapte, până la patru dimineața. A durat pentru că a fost meciul, conferința, Hagi a venit la 1 noaptea. Patru ani și jumătate și optiune pe încă un an. Se învârte în jurul la două milioane. Gică știe suma exacta, vă spune el mai multe dacă e cazul. Undeva la două milioane de euro. Acum totul depinde de Pitu. Are salariul în jur de 25.000 euro în liga secundă, dacă promovează, crește la 40.000 euro”, a spus Giovanni Becali la Fanatik Show.

Bordeaux s-a aflat în această iarnă în căutarea unui jucător ofensiv. Inițial, girondinii l-au dorit pe Daniel Paraschiv de la Hermannstadt, după cum PlaySport a anunțat în exclusivitate la acel moment. Însă, la scurt timp, un jurnalist francez apropiat de acest club a apreciat că echipa nu ar avea nevoie neapărat de un atacant „clasic” în acest moment, ci mai degrabă de un jucător ceva mai tehnic. Se pare că oficialii lui Bordeaux au luat act de această analiză și s-au reorientat către Alexi Pitu.

Bordeaux, un „clasic” al fotbalului din Franța, s-a confruntat recent cu mari probleme financiare

Girondins de Bordeaux este una dintre cele mai importante echipe de fotbal din Franța. Campioană în 6 rânduri, ultima dată în 2009, sub comanda lui Laurent Blanc, și de 4 ori câștigătoare a Cupei Franței, echipa de la malul Oceanului Atlantic s-a confruntat cu mari probleme financiare în vara anului trecut și a fost aproape de retrogradarea în National, liga a treia franceză, și chiar de faliment.

S-a evitat însă acest deznodământ până la urmă, iar Girondins de Bordeaux s-a putut înscrie în Ligue 2, acolo unde momentan se află pe locul 2, la 9 puncte în spatele liderului Le Havre, după 19 etape disputate.

Urmăriți Playsport.ro și pe