Anunțul momentului: Trotinele electrice, interzise pe străzile din București? Motivul pentru care Primăria vrea să ia această decizie

Andrei Alexandra 31.05.2023, 12:23
Anunțul momentului: Trotinele electrice, interzise pe străzile din București? Motivul pentru care Primăria vrea să ia această decizie

Primăria Capitalei vrea să interzică trotinetele electrice în București. Numărul mare de accidente din ultimii ani i-a determinat pe oficiali să propună acest lucru.

Vești proaste pentru utilizatorii trotinetelor electrice

Viceprimarul Capitalei, Horia Tomescu, vrea să interzică trotinetele electrice. Politicianul a venit cu această propunere, în urma unui referendum, în contextul numărului mare de accidente ce a fost înregistrat în ultimii ani.

Numai în 2022 au murit 13 persoane din cauza trotinetelor electrice care pot fi închiriate în București prin aplicații instalate pe telefoanele mobile (Wolf-e, Flow, Lime, Melc, etc). Alte 200 de persoane au suferit răni grave în urma accidentelor în care au fost implicate în timp ce foloseau acest mijloc de transport.

De atunci și până acum, Primăria Capitalei nu a făcut nici măcar un kilometru de pistă dedicată pentru biciclişti sau pentru utilizatorii acestor trotinete. În schimb, vrea să interzică folosirea trotinetelor electrice. Decizia ar pune firmele de ridesharing care închiriază astfel de vehicule în mare dificultate.

Primăria Capitalei vrea să interzică trotinetele electrice

În Paris, trotinetele electrice au fost implicate în trei decese și 459 de răniri în 2022, în comparație cu un deces și 353 de răniri în 2021. Primarul capitalei Franței s-a gândit și el să interzică folosirea acestui mijloc de transport. Diferența este că el le-a dat oamenilor posibilitatea să voteze dacă acestea ar trebui să rămână legale sau nu.

89% dintre votanţi s-au pronunţat pentru renunţarea la trotinetele electrice. Astfel, companiile ce operează împreună aproximativ 15.000 de trotinete electrice în Paris, Lime, Dott şi Tier, va trebui să le scoată din oraş.

Primarul Anne Hidalgo a luat această decizie tot din cauza numărului mare de accidente produse. Edilul a spus că acestea reprezintă un model de business prea scump, cu călătorii de 10 minute ce costă 5 euro.

Suntem încântați de această participare deosebit de interesantă. Este o zi bună pentru democrație, mai ales într-un moment în care nu o duce prea bine. Mai mult de 100.000 de alegători este foarte pozitiv și încurajator.”, a mai spus Anne Hidalgo, după încheierea votului.

Urmăriți Playsport.ro și pe