Apără Ciprian Tătărușanu! Românul are șanse uriașe de a fi titular la AC Milan în următoarele meciuri

Bădulescu Silvian 13.10.2021, 09:50
Apără Ciprian Tătărușanu! Românul are șanse uriașe de a fi titular la AC Milan în următoarele meciuri

Ciprian Tătărușanu are șanse mari să devină portarul titular al lui AC Milan în perioada următoare. Românul care se află în lotul „diavolilor roșii” din 2020 a fost rezervă în toate cele 9 meciuri disputate în acest sezon.

Portarul titular s-a accidentat

Conform ultimului comunicat al echipei, Mike Maignan s-a accidentat la încheietura mâinii stângi. Portarul venit în vară de la Lille după  ce a cucerit campionatul în Ligue 1 va fi supus unei intervenții chirurgicale miercuri. Integralist în toate partidele din acest sezon, acesta va lipsi între 10 și 15 zile.

„Persistența unei simptomatologii dureroase la încheietura mâinii stângi a lui Mike Maignan necesită, după o opinie de specialitate, o artroscopie care va fi efectuată mâine de profesorul Loris Pegoli” anunță siamolaroma.it.

Cotidianul italian Gazzetta dello Sport sugerează că Tătărușanu va fi portarul titular al echipei în perioada imediat următoare. Totuși, cunoscutul jurnalist Gianluca di Marzo a postat pe social media intenția Milanului de a semna cu Antonio Mirante. Fabrizio Romano a confirmat și el această știre. Portarul italian este liber de contract și se dorește a fi concurența lui Tătărușanu în această perioadă.

AC Milan se află în acest moment pe locul secund în Serie A, cu 19 puncte obținute dintr-un maximum posibil de 21. Este cel mai bun start pentru echipă după o lungă perioadă de timp, iar suporterii rossonerilor sunt optimiști în privința șanselor de a cuceri un nou Scudetto, după 10 ani.

Ciprian Tătărușanu revine în poarta Milanului

Acesta a fost cumpărat cu 500.000 de euro de la Olympique Lyonnais, unde a apărut în 6 meciuri oficiale, în sezonul 2019-2020. Venit ca portar de rezervă în septembrie 2020, românul va apăra în primele meciuri ale sale din 2021-2022. În sezonul precedent, acesta a fost portarul de cupă, prinzând doar 5 partide oficiale.

De altfel, concurentul său pe post a fost Gianluigi Donnaruma, campion european cu naționala Italiei, proaspăt transferat de Paris Saint-Germain în această vară. Mai mult decât atât, portarul de 22 de ani a fost desemnat „Cel mai bun jucător” al EURO 2020, după finala disputată pe Wembley, în compania Angliei.

În acest moment, cota de piață a lui Ciprian Tătărușanu (35 de ani) este de 600.000 de euro, conform site-ului de specialitate Transfermarkt. Acesta a mai evoluat în carieră, printre altele, la FCSB, Fiorentina, Nantes, Olympique Lyonnais, iar, în prezent, AC Milan. De asemenea, el a fost mulți ani portarul de bază al selecționatei României. Acesta a apărat 73 de meciuri sub tricolor, de unde s-a retras în noiembrie 2020, după meciul contra Irlandei de Nord, din Liga Naționilor.

 

 

Urmăriți Playsport.ro și pe