Apariție surpriză a fostului antrenor al Simonei Halep. Decizie radicală luată de Darren Cahill

Gabriel-Alexandru Ioniță / 19.06.2022, 07:32
Apariție surpriză a fostului antrenor al Simonei Halep. Decizie radicală luată de Darren Cahill

Darren Cahill a revenit în antrenorat, la scurt timp după ce încheiat colaborările cu Simona Halep și Amanda Anisimova. Antrenorul australian în vârstă de 56 de ani va colabora de această dată cu un jucător din circuitul ATP.

Darren Cahill va lucra cu unul dintre cei mai în vogă jucători din circuitul ATP

Potrivit Gazzetta dello Sport, Darren Cahill, care a fost catalogat de jurnaliștii italieni drept „un super-antrenor”, a început deja să lucreze alături de Jannik Sinner. Italianul de doar 20 de ani a ajuns deja pe locul 13 în lume și este unul dintre reprezentanții de seamă al „noului val” din tenisul masculin mondial.

Cei doi au fost văzuți împreună în timpul unei ședințe de pregătire desfășurate la Eastbourne, înaintea turneului care va debuta săptămâna viitoare. De altfel, acesta va reprezenta startul oficial al colaborării dintre Darren Cahill și Jannik Sinner. Sursa citată a informat că cei doi ar putea lucra împreună până la finalul acestui sezon. Totul va depinde însă de modul în care se vor înțelege în primele săptămâni.

Darren Cahill va fi completat în această nouă colaborare și de antrenorul de până acum al lui Sinner, italianul Simone Vagnozi. Noua speranță a tenisului italian nu a dorit să se despartă de vechiul său colaborator.

Ce a spus recent Simona Halep despre antrenorul australian

Recent, Simona Halep a vorbit despre modul în care a perceput la început diferențele dintre Darren Cahill și Patrick Mouratoglou, actualul său antrenor, în ceea ce privește pregătirea. Fostul lider WTA a apreciat că ambii au punctele lor forte, dar că francezul de origine greacă plusează la capitolul motivație. Iar în acest sens cel mai elocvent exemplu este reprezentat de colaborarea lui de durată cu Serena Williams.

Aveam o percepţie foarte diferită despre el înainte să începem colaborarea. Am fost foarte surprinsă. Îmi plac mult personalitatea lui, energia lui şi felul în care vede tenisul! De fapt, eu l-am abordat pe Patrick ca să-i propun să lucrez cu el. În mod normal, antrenorii buni nu le cer jucătorilor să lucreze cu ei. L-am întrebat dacă e disponibil şi dacă vrea să mă antreneze.

El şi Darren Cahill, fostul meu antrenor, sunt diferiţi şi nu vreau să fac nicio comparaţie între ei. Şi eu sunt acum un om diferit, aşa că e greu să faci o comparaţie, dar amândoi sunt super!

Desigur, am putut observa lucruri specifice pe care Patrick le-a făcut cu Serena şi care m-au impresionat! Să reuşeşti să păstrezi motivată o jucătoare care a câştigat deja multe turnee de Grand Slam şi care voia să mai câştige este pur şi simplu incredibil. L-am admirat mereu pentru asta. Acum, când îl cunosc mai bine, îmi pot imagina cum a fost cu astfel de jucătoare şi motivaţia pe care i-a dat-o ca s-o ajute să atingă cel mai bun nivel al său”, a spus Simona Halep recent, potrivit Eurosport Franța.

Darren Cahill rămâne sfătuitorul din umbră al Simonei Halep. Dezvăluiri făcute de campioana noastră