Ar putea fi schimbul anului în fotbalul românesc. Universitatea Craiova și FCSB pun la punct detaliile

Gabriel-Alexandru Ioniță 01.09.2022, 20:03
Ar putea fi schimbul anului în fotbalul românesc. Universitatea Craiova și FCSB pun la punct detaliile

Universitatea Craiova și FCSB ar putea face schimbul verii în fotbalul românesc, pe finalul perioadei de transferuri. Gigi Becali se pare că ar fi interesat din nou de aducerea lui Dan Nistor la echipa roș-albastră, așa cum s-a întâmplat și pe vremea când mijlocașul central evolua pentru Dinamo.

FCSB îl vrea pe Dan Nistor de la Universitatea Craiova

Conform sport.ro, Becali a fost sfătuit să transfere un coordonator de joc în sensul clasic al cuvântului, capabil să le pună în valoare tinerilor jucători de la FCSB calitățile ofensive. Și se pare că alesul ar fi Dan Nistor, cel rechemat recent la antrenamentele primei echipe de Mirel Rădoi, după ce fusese exclus din lot de fostul tehnician Laszlo Balint, alături de Ionuț Vînă.

Potrivit sursei citate, Gigi Becali ar dori să le ofere la schimb oltenilor unul dintre jucătorii care au intrat în dizgrații la FCSB. Iar aceștia ar fi în acest moment Rachid Bouhenna, Valentin Crețu, Sorin Șerban, Florin Achim, Vadim Rață și Andrei Dumiter. Rămâne de văzut dacă se va ajunge la o astfel de înțelegere. Și dacă da, care va fi varianta preferată de cei de la Universitatea Craiova.

Dan Nistor este în continuare considerat drept unul dintre cei mai importanți mijlocași centrali din Superligă. Ajuns la 34 de ani, el impresionează mereu prin implicarea sa în joc și pentru atitudinea și disponibilitatea la efort. De asemenea, el se face remarcat în timpul jocurilor și prin viziune și acuratețea paselor, inclusiv a celor lungi.

În plus, Nistor ar avea marele atu că este finul lui Mihai Pintilii, unul dintre cei mai importanți oameni din staff-ul celor de la FCSB. Nu în ultimul rând, el este apreciat și de Gigi Becali, care la finalul lunii iulie a dezvăluit că i-a transmis lui Pintilii să ia legătura cu fotbalistul Universității Craiova.

Da, da, a fost (n.r. – interesul pentru Dan Nistor). I-am zis lui Mihai Stoica să-l pună pe Pintilii să ia legătura cu Dan Nistor. Atât, mai departe nu mai știu”, a spus atunci Becali la Pro Arena.

Cele două echipe au colaborat intens pe piața transferurilor în ultimii ani

Nu ar fi prima afacere făcută între Universitatea Craiova și FCSB în ultimii ani. Ba chiar au fost destul de multe în această perioadă. Roș-albaștrii i-au „furat” din Bănie pe Andrei Vlad și Octavian Popescu, episoade regretate amarnic ulterior de oficialii craioveni.

De asemenea, în vara anului 2018, s-a produs schimbul Eduard Stăncioiu – Hristo Zlatinski. În august 2019, Mihai Bălașa a plecat de la FCSB la Universitatea Craiova, iar în vara anului viitor, Marius Briceag a fost luat de FCSB din Oltenia. Cel mai recent, în vara anului trecut, Ionuț Vînă a fost cedat de Becali la Craiova, iar la schimb i-a primit pe Andrei Burlacu și Ivan Mamut. Nu în ultimul rând, în startul sezonului trecut, Alexandru Crețu a fost pus pe liber foarte rapid de FCSB și a semnat la scurt timp cu Universitatea Craiova.

Panică pentru Nicolae Dică înainte de West Ham United – FCSB: „Sincer vă spun, îmi dă fiori”

Urmăriți Playsport.ro și pe