Arbitru internațional mort, la doar 42 de ani. Avea peste 140 de meciuri oficiate în primul eșalon al fotbalului francez

Bordei Radu 16.11.2022, 21:24
Arbitru internațional mort, la doar 42 de ani. Avea peste 140 de meciuri oficiate în primul eșalon al fotbalului francez

Fotbalul francez este în doliu, după ce un arbitru internațional a decedat, subit, la doar 42 de ani. Momentul tragic a intervenit în timp ce centralul se afla în timpul unui antrenament. Ultima dată oficiase la începutul lunii, în Ligue 1.

Un arbitru internațional francez, decedat la doar 42 de ani

Lille – Rennes 1-1 este ultima partidă la care Johan Hamel a mai oficiat. Centralul cu 136 de meciuri arbitrate la nivel de Ligue 1 a decedat în timp ce își parcurgea ședințele obișnuite de antrenament. Johan dorea să se mențină în formă, în această pauză competițională cauzată de Campionatul Mondial. Din nefericire, finalul avea să fie unul dramatic pentru arbitru, care a decedat.

Lumea arbitrajului este în doliu. Am aflat de decesul colegului și prietenului nostru, Johan Hamel, arbitru în Ligue 1, la vârsta de 42 de ani. Ne exprimăm cele mai sincere condoleanțe familiei, apropiaților și prietenilor, a anunțat SAFE, Uniunea Arbitrilor de Elită din Fotbal

În acest sezon, Hamel a fost condus nouă partide din Franța (8 din Ligue 1 și una din Ligue 2).

Arbitrajul românesc a fost și el aproape de o tragedie, după ce Ovidiu Hațegan a suferit un infarct. Din fericire, acesta nu i-a fost fatal centralului român.

Ovidiu Hațegan își continuă cariera, ca oficial VAR

În luna martie, Ovidiu Hațegan a suferit un infarct și a fost nevoie să fie transportat de urgență la spitalul din Timișoara unde a fost operat. Înainte să se întâmple acest necaz, el a simțit dureri foarte puternice în zona pieptului.

În timpul antrenamentului a simțit o durere în piept. Cum este medic de profesie, și-a dat seama de simptome și a urcat în mașină, mergând singur la spital. A ajuns în cele din urmă la Pădurea Verde, la Timișoara și, în urma unui EKG, i s-a spus că are ceva venă înfundată. I-a fost montat un stent, a spus, la momentul respectiv, o persoană apropiată arbitrului Ovidiu Hațegan, pentru SpecialArad.

Supercupa României de la Arad a fost primul meci din istoria fotbalului românesc la care a fost folosită tehnologia VAR. Cei delegați să se ocupe de acest lucru au fost Istvan Kovacs și Ovidiu Artene, iar Ovidiu Hațegan a îndeplinit rolul de „suport VAR”. El este cel mai experimentat arbitru român în acest moment și a oficiat foarte multe partide în care a fost folosită această tehnologie. Acesta a fost primul prilej cu care s-a familiarizat cu sistemul

La finalul partidei, brigada de arbitri, alături de oficialii din camera VAR, au fost și ei premiați, ca jucătorii și antrenorii celor două echipe. Când a venit rândul lui Ovidiu Hațegan să își primească distincția, el a izbucnit în lacrimi și a salutat fanii prezenți pe stadionul din Arad, orașul său natal.