“Arbitrul nici nu s-a dus să vadă faza.” Rușii le țin partea ucrainenilor după penalty-ul neacordat din meciul cu Italia

Iosif Pintilie 21.11.2023, 17:01
“Arbitrul nici nu s-a dus să vadă faza.” Rușii le țin partea ucrainenilor după penalty-ul neacordat din meciul cu Italia

Ucraina a ratat calificarea directă la europeanul de vara viitoare, după ce a remizat cu Italia, în ultima etapă a grupelor. Deși cele două echipe au terminat la egalitate, campioana europeană en-titre merge direct la turneul final din Germania.

Ucraina a acuzat arbitrajul după acest meci, spunând că un penalty neacordat a fost o greșeală a arbitrului. Acel penalty ar fi putut schimba soarta calificării.

Rușii, de partea Ucrainei

Cristante l-a faultat pe Mudryk în careu, dar arbitrul spaniol Jesus Gil Manzano, dar și cei din cabina VAR, au refuzat să acorde lovitura de la 11 metri.

Presa din Rusia, țară care nu a participat în preliminariile EURO 2024, a luat apărarea vecinilor săi, cu care se află în conflict din martie 2022.
O publicație importantă a scris despre faza în care Ucraina nu a primit un penalty ce o putea duce la campionatul european din Germania.

„Tot ce a putut face Ucraina a fost să protesteze în fața arbitrului spaniol pentru acordarea penalty-ului la faultul suspect al lui Cristante asupra lui Mudryk.

Faza a fost, într-adevăr, controversată, dar Gil Manzano nici măcar nu s-a dus să vadă reluările, ceea ce înseamnă că VAR a fost de acord cu decizia arbitrului din teren”, au scris cei de la Sport Express.

Ucraina mai are șanse de calificare, din barajul Nations League. Trei echipe vor mai ajunge la EURO prin această metodă. Se știu 19 din cele 20 de echipe care merg la euro în urma calificării prin preminarii, singura necunoscută fiind în disputa dintre Țară Galilor și Croația. Iată lista țărilor calificate la EURO:

Germania (țară gazdă)

Spania (câștigătoarea Grupei A)

Scoția (locul doi în Grupa A)

Franța (câștigătoarea Grupei B)

Olanda (locul doi în Grupa B)

Anglia (câștigătoarea Grupei C)

Italia (locul doi în Grupa C)

Turcia (Grupa D)

Albania (câștigătoarea Grupei E)

Cehia (locul doi în Grupa E)

Belgia (câștigătoarea Grupei F)

Austria (locul doi în Grupa F)

Ungaria (câștigătoarea grupei G)

Serbia (locul doi în Grupa G)

Danemarca (câștigătoarea Grupei H)

Slovenia (locul doi în Grupa H)

România (Grupa I)

Elveția (Grupa I)

Portugalia (câștigătoarea Grupei J)

Slovacia (locul doi în Grupa J)

Urmăriți Playsport.ro și pe