Are Becali vreo șansă de a-l aduce pe Mazilu? Duckadam, categoric: „Nu cred că face Hagi asemenea greșeală. Va fi cea mai mare lovitură de când are clubul”

Bogdan Solomon 21.03.2023, 20:07
Are Becali vreo șansă de a-l aduce pe Mazilu? Duckadam, categoric: „Nu cred că face Hagi asemenea greșeală. Va fi cea mai mare lovitură de când are clubul”

La cei 17 ani ai săi, Adrian Mazilu a devenit noul puști-minune al Superligii, grație evoluțiilor entuziasmante din acest sezon, cu 6 goluri marcate pentru Farul în cele 13 meciuri în care a evoluat până acum. Gigi Becali ar putea încerca să forțeze transferul la FCSB în vară, cum s-a întâmplat și în cazul altor produse de succes marca Gică Hagi, dar Helmut Duckadam e categoric: demersul nu va avea sorți de izbândă.

Duckadam nu-i dă nicio șansă lui Gigi Becali în încercarea de a-l aduce pe Mazilu

Eroul de la Sevilla și-a exprimat, în exclusivitate pentru Playsport, convingerea că Gică Hagi nu va accepta să-și cedeze noua vedetă vreunei rivale din campionatul românesc și chiar l-a sfătuit să procedeze astfel. Potrivit spuselor sale, calitățile cu care a fost înzestrat îl pot propulsa pe Mazilu într-un campionat puternic, iar „Regelui” cel mai important transfer de când este patron de club, cu condiția ca talentul să fie dublat de multă muncă.

În momentul de față, cota de piață este de 400.000 de euro, conform Transmarkt, dar va crește semnificativ dacă evoluțiile sale vor continua în aceeași notă. Acesta este și motivul pentru care fostul mare portar i-a recomandat managerului tehnic al Farului să facă tot posibilul pentru a-l păstra cel puțin un an la echipă. Cu atât mai mult cu cât „marinarii” vor evolua, cel mai probabil, în cupele europene, o șansă uriașă pentru tânărul atacant de a impresiona echipe importante ale Europei.

„Nu cred că face Hagi asemenea greșeală. Mazilu îmi place fantastic, este unul dintre cei mai talentați jucători pe care i-am văzut în ultimii ani. Are o viteză fantastică, inteligență și tot ce vrei la un jucător. Nu știu de unde l-a scos Gică. Să rămână cu picioarele pe pământ și modest, pentru că e un jucător de senzație. Dacă va rămâne serios, îl văd unul dintre cei mai buni jucători din ultimii 10 ani. Totul depinde de el. Are un talent fantastic, dar nu ajunge. Îi trebuie multă muncă.

Dacă aș fi în locul lui Gică Hagi, nu l-aș vinde în țară. L-aș mai ține încă un an cu siguranță, numai dacă nu vine o ofertă de nerefuzat. Dacă e ”lucrat”, poate să facă față în străinătate. Dacă va face o figură frumoasă în cupele europene, valoarea lui va exploda. Nu impresarii stabilesc cota, nici măcar transfermarkt nu o stabilește. E vorba de cerere și de cât ți se oferă. Cred că Hagi va face o mare afacere cu Mazilu, va fi cea mai mare lovitură de când are clubul”, a declarat Helmut Duckadam la Playsport Live.

Urmăriți Playsport.ro și pe