Are loc meciul meciurilor. Mike Tyson se întoarce în ring, împotriva lui Lennox Lewis

Gabriel-Alexandru Ioniță / 25.06.2022, 19:53
Are loc meciul meciurilor. Mike Tyson se întoarce în ring, împotriva lui Lennox Lewis

Mike Tyson a ajuns la vârsta de 55 de ani, dar tot nu este încă hotărât să pună definitiv „mănușile în cui”. Probabil și din rațiuni financiare. Fostul mare campion la box a anunțat că se întoarce în ring pentru a-și lua revanșa în fața britanicului Lennox Lewis.

Acesta l-a învins pe „Iron” Mike în urmă cu 20 de ani, prin knock-out în runda a opta. Din ce se pare, Tyson nu a trecut niciodată peste acel moment și vrea cu orice preț să își ia revanșa. El i-a mai propus acest lucru în trecut lui Lewis, dar nu s-au făcut prea mulți pași concreți în acest sens, până acum.

Mike Tyson va avea parte de revanșa mult așteptată contra lui Lennox Lewis

În urmă cu trei ani, Lennox Lewis a spus că nu ar spune nu unui nou meci cu Mike Tyson. Însă doar în cazul în care ar încasa în urma acestuia suma de 100 de milioane de euro. Și se pare că acum s-a ajuns la un acord în acest sens.

Fără să menționeze vreo sumă, Mike Tyson a anunțat că a ajuns la o înțelegere cu Lennow Lewis și se va lupta cu acesta în luna septembrie a acestui an. Detaliile referitoare la locul și data exactă vor fi comunicate ulterior.

O să lupt cu Lennox Lewis în septembrie”, a spus Tyson potrivit celor de la TMZ.

Nu este prima dată când Tyson revine în ring, la mult timp după ce s-a retras oficial din ring. El s-a luptat în noiembrie 2020 cu un alt nume uriaș din istoria acestui sport, Ray Jones. Atunci, duelul dintre cei doi a fost declarat egal de către arbitri.

În ceea ce privește aspectul financiar, Mike Tyson a avut atunci o bursă de 10 milioane de dolari. Astfel că avem motive să credem că în jurul acestei sume va orbita și „onorariul” pentru lupta din septembrie cu Lennox Lewis. De asemenea, și britanicul ar trebui să încaseze o sumă uriașă. Altfel, ar fi fost foarte dificil de convins să revină în ring la vârsta de 56 de ani.

Cine este Lennox Lewis

Lennox Lewis a fost considerat unul dintre cei mai compleți pugiliști la categoria sa. De asemenea, despre el se spune că ar fi „ultimul campion adevărat al greilor”, pentru că, pe vremea când era în activitate, i-a învins pe cei mai bine cotați sportivi.

Deși este născut în Anglia, Lewis a reprezentat Canada, atât la amatori, cât și la profesioniști. El și-a încheiat cariera în 2003, cu un palmares impresionant, de 41 de victorii, dintre care 32 prin knock-out, doar două înfrângeri și o remiză.

De partea cealaltă, Mike Tyson se poate lăuda cu un total de 50 de victorii, 44 obținute prin knock-out, și 6 înfrângeri. Una dintre ele în fața lui Lennox Lewis, pentru care vrea să își ia revanșa acum.

Mike Tyson, scandal de proporții în avion! A bătut un alt pasager! De la ce a pornit conflictul