Arenă de 5 stele pentru Academica Clinceni! Clubul ilfovean a făcut marele anunț: cum va arăta noul stadion și ce capacitate va avea

Gabriel-Alexandru Ioniță / 09.07.2021, 17:42

Arenă de 5 stele pentru Academica Clinceni. Clubul ilfovean continuă să se dezvolte extrem de rapid. Echipa antrenată de Ilie Poenaru a prin playoff-ul în ediția trecută de Liga 1 și a terminat pe poziția a cincea în clasament. Această performanță a venit la numai al doilea sezon din istorie în Liga 1.

Arenă de 5 stele pentru Academica Clinceni! Clubul ilfovean a făcut marele anunț: cum va arăta noul stadion și ce capacitate va avea

Iar autoritățile locale din Clinceni, cele care finanțează în mare parte echipa de fotbal, nu au de gând să se oprească aici. Academica Clinceni a anunțat prin intermediul paginii oficiale de Facebook a clubului că se pregătește construcția unui nou stadion în comuna ilfoveană. Proiectul este inițiat de Consiliul Local Clinceni și de Consiliul Județean Ilfov și va fi finanțat de Compania Națională de Investiții. Noua arenă va avea o capacitate de 8000 de locuri.

Consiliul Local Clinceni şi Consiliul Județean Ilfov pregătesc construcția unui nou stadion în Comuna Clinceni. Proiectul va fi finanțat de Compania Națională de Investiții. Arena, cu o capacitate de 8000 de locuri, va fi amplasată în zona Complexului Belvedere Clinceni”, a transmis clubul din Clinceni pe Facebook.

Primarul din Clinceni, Adrian Budeanu, a anunțat încă din luna aprilie că există planuri pentru construcția unui nou stadion în localitatea pe care o administrează.

În zona de la Belvedere, între Bragadiru și Clinceni, există un teren generos. Am un proiect la CNI de ani de zile de renovare a stadionului din Clinceni, dar mai bine pleci cu un stadion nou pentru Ilfov, pentru viitor”, a declarat la acea vreme primarul din Clinceni pentru Gazeta Sporturilor.

Academica Clinceni a dat o lovitură importantă pe piața transferurilor înaintea începerii noului sezon de Liga 1

Lucrurile la Clinceni se mișcă foarte bine și din punct de vedere sportiv. Ilfovenii au reușit un transfer important înaintea noului sezon de Liga 1. Echipa lui Ilie Poenaru l-a transferat pe Lucian Filip de la FCSB. În vârstă de 30 de ani, mijlocașul defensiv și-a reziliat contractul cu echipa lui Gigi Becali.

El a jucat în ultimele două sezoane mai mult pentru echipa secundă a roș-albaștrilor din cauza mai multor accidentări. Filip era cel mai vechi fotbalist din lotul echipei preluate în această vară de Dinu Todoran. Academica Clinceni a anunțat oficial mutarea prin intermediul unui comunicat postat pe site-ul oficial al clubului.

Academica Clinceni va benefica în sezonul viitor de serviciile lui Lucian Filip. Este unul dintre cei mai titrați fotbaliști români. A câștigat titlul cu FCSB de trei ori. Mai are în palmares două trofee ale Cupei României, doua trofee ale Cupei Ligii și o Supercupă a României”, a transmis clubul ilfovean.