Arena Națională a scăpat în sfârșit de problemele interminabile cu gazonul. FCSB va inaugura noua „masă de biliard” de pe cel mai mare stadion al țării

Gabriel-Alexandru Ioniță / 19.11.2021, 16:59
Arena Națională a scăpat în sfârșit de problemele interminabile cu gazonul. FCSB va inaugura noua „masă de biliard” de pe cel mai mare stadion al țării

Arena Națională a fost închisă pentru meciurile de fotbal timp de aproximativ două luni. Pe cel mai mare stadion al țării s-a disputat un turneu internațional de mare amploare de DOTA 2.

Imediat după încheierea acelui eveniment, administratorii arenei au decis să înlocuiască din nou suprafața de joc. Ultima dată se întâmplase acest lucru înaintea Campionatului European din vara acestui an, turneu la care Arena Națională a găzduit trei meciuri din faza grupelor și unul din optimile de finală.

Arena Națională se laudă cu un gazon la cele mai înalte standarde

Administratorii se laudă că noua suprafață de joc este una de cel mai înalt nivel. Este vorba despre un gazon hibrid, alcătuit din 30% fibră sintetică, pe modelul celui de la stadionul din Craiova, dar diferit de cele montate pe noile stadioane de la Arcul de Triumf și din Ghencea.

Vorbim de un gazon hibrid cu 30 la sută fibre de plastic. În rest, este un gazon natural. Am intrat deja în programul de mentenanță, iar în acest moment îl pregătim pentru meciul de duminică.

Cele două stadioane (n.r. Ghencea și Arcul de Triumf) au un gazon hibrid realizat prin ranforsare. Ce avem pe Arena Națională este o carpetă hibridă montată în role. Gazonul actual este mult calitativ peste ce-am avut până în acest moment. Acum se pot ține meciuri la intervale mici, dar gazonul are nevoie și el de o pauză pentru refacerea lui.

70 la sută din firele de gazon sunt naturale și are nevoie de hrană și de nutrienți. E și obligația noastră să-l protejăm. În mod normal un astfel de gazon trebuie să reziste un an.

Pe Arena Națională n-o să mai existe episoade negative în ceea ce privește gazonul. Nu o să fie dificultăți în organizarea meciurilor și nu vor sări brazdele. O să fie «masă de biliard». Nu avem nicio emoție în ceea ce privește rezistența gazonului”, a spus Stelian Dia, reprezentantul firmei care se ocupă de mentenanța gazonului de pe Arena Națională, pentru GSP.

Fanii mai au de așteptat puțin până să revină pe stadioane

Primul meci care se va juca pe noua suprafață va fi cel de duminică dintre FCSB și FC Botoșani. Toni Petrea speră să obțină victoria la primul meci de la revenirea pe banca tehnică a echipei roș-albastre.

Vicecampioana României nu se va putea bucura însă și de susținerea fanilor la acest meci. În România competițiile se dispută încă fără spectatori din cauza valului 4 al pandemiei de Covid-19.

Acest lucru se va schimba însă în scurt timp. Comitetul Național pentru Situații de Urgență a anunțat că suporterii vaccinați vor putea intra la meciuri în proporție de 30% din capacitatea arenei, începând de la 1 decembrie.