„Arma secretă” a lui Edi Iordănescu vine din Italia! Are un cuvânt greu de spus la echipă

Mihai Cheles / 04.05.2021, 11:23
„Arma secretă” a lui Edi Iordănescu vine din Italia! Are un cuvânt greu de spus la echipă

„Arma secretă” a lui Edi Iordănescu vine din Italia! El este omul responsabil cu analizele, după care antrenorul roman își ghidează întreaga strategie. S-a școlit în Peninsulă, iar acum performează în România.

„Arma secretă” a lui Edi Iordănescu vine din Italia! Are un cuvânt greu de spus la echipă

De la Gubbio, la supercampioana României, CFR Cluj. Acesta este povestea tânărului tehnician italian, Michele Iannucci (27 de ani), născut la Assisi, un mic oraș aflat în centrul Italiei, în apropiere de Perugia ajuns colaborator tehnic și analist video la CFR Cluj.  Edward Iordănescu i-a acordat toată încrederea și se bazează mult pe analizele reușite de italian.

Michele Iannucci este licențiat în Educație Fizică și are un master în Management Sportiv. Din luna decembrie, s-a alăturat staff-ului coordonat de Edward Iordănescu, fiind și singurul italian din staff-ul tehnicianului român.

Recent, Michele Iannucci a câștigat primul său trofeu din carieră – Supercupa României. CFR Cluj a dispus de FCSB, la lovituri de departajare, scor 4-1. La finele acestui sezon, își mai poate adăuga în palmares și titlul din Liga 1, acolo unde CFR Cluj pare favorită. Conform presei din Italia, Iannucci  își are originile din Ciociaria, o zonă considerată sărăcăcioasă în apropiere de Roma și de provincia Frosinone. A fost antrenor trei ani la echipele de juniori ale celor de la Perugia, la 20 de kilometri distanță de orașul în care s-a născut, Assisi.  În 2017, la ajuns la academia celor de la Udinese, unde a lucrat tot în sectorul juvenil. Nu a stat decât un sezon.

În iulie 2019 a semnat cu formația de ligă a treia din Italia, Gubbio. Așa cum obișnuia, a început de la nivelul juniorilor, iar după cinci luni a fost promovat la prima echipa, în funcția de antrenor secund. Pe 16 februarie 2020 a fost antrenor principal un meci, după ce Vicenzo Torrente a fost suspendat și a trebuit să lipsească. Atunci, Gubbio a terminat la egalitate, scor 3-3, contra celor de la Feralpisalo. Jurnaliștii italieni i-au urat succes în continuare conaționalului său.

“Arma secretă” a lui Edi Iordănescu vine din Italia! Are un cuvânt greu de spus la echipă

Antrenorii italieni, la mare căutare în Gruia

În ultimii 20 de ani, de când a început această modă a antrenorilor străini în Liga 1, CFR Cluj a lucrat cu o serie de antrenori italieni. Primul a fost Cristiano Bergodi, în sezonul 2006-2007. Cel de-al doilea a fost Maurizzio Trombetta, în sezonul 2008-2009, Andrea Mandorlini, în sezonul 2009-2010, iar cel de-al treilea.

De asemenea, alți doi fotbaliști italieni au fost extrem de apreciați în perioada pe care au petrecut-o în Gruia: Roberto de Zerbi, actualul antrenor al celor de la Sassuolo, și Felice Piccolo.