Aroganță istorică a miliardarilor care o conduc pe Chelsea: au plătit 20 de milioane pe un puști de 15 ani. Ce știe să facă

Ioan Valentin Oprea 04.04.2023, 15:12
Aroganță istorică a miliardarilor care o conduc pe Chelsea: au plătit 20 de milioane pe un puști de 15 ani. Ce știe să facă

Chelsea a plătit nu mai puţin de aproape 20 de milioane de euro pentru a obţine semnătura unui puşti de 15 ani din Ecuador. Liverpool şi Manchester United s-au bătut, de asemenea, pentru Kendry Paez, iar Real Madrid a fost, la rândul ei, interesată de juniorul sud-american.

Deşi are doar 15 ani, Kendry Paez a debutat deja la echipa mare a celor de la Independiente del Valle. Mijlocaşul ofensiv a strâns trei apariţii pe teren pentru prima formaţie şi a înscris un gol spectaculos chiar la debut.

Soseşte la Londra abia în 2025

Potrivit înţelegerii încheiate între Chelsea şi gruparea ecuadoriană, Paez urmează să se alăture londonezilor abia în 2025, când va avea împliniţi 18 ani.

Sud-americanii au refuzat prima ofertă venită pentru Paez din partea trupei de pe „Stamford Bridge”. Iniţial, englezii prezentaseră o propunere financiară de 14,8 milioane de lire sterline. După refuzul ecuadorienilor, londonezii au crescut oferta cu aproape trei milioane de lire sterline şi au ajuns până la 17,5 milioane de lire sterline.

Investiţii mari în sectorul juvenil

Odată cu sosirea la echipă a noului proprietar american, Todd Boehly, Chelsea a început să investească tot mai mult în sectorul juvenil. În vară, „The Blues” l-au acontat pe căpitanul naţionalei sub 20 de ani a Braziliei, Andrey Santos. Britanicii au plătit atunci tot 17,5 milioane de lire sterline pentru tânărul fotbalist brazilian.

Tot în pauza competiţională de vară, Chelsea a bătut palma şi cu Omari Hutchinson. Todd Boehly a scos din buzunar un milion şi jumătate de lire sterline pentru a-l înregimenta pe Hutchinson, de la marea rivală Arsenal Londra.

Sursa foto: The Sun

Urmăriți Playsport.ro și pe