Aroganță maximă a lui Mihai Stoica după ce a văzut cum s-au dat penalty-urile la Rapid – CFR Cluj 2-1: „E grav”

George Drafta 31.10.2022, 10:06
Aroganță maximă a lui Mihai Stoica după ce a văzut cum s-au dat penalty-urile la Rapid – CFR Cluj 2-1: „E grav”

Arbitrajul lui Cătălin Popa a fost întors aseară pe toate feţele de către analiştii în arbitraj. Care s-au pronunţat cu privire la fazele litigioase apărute pe parcursul partidei.

Şi în special ei s-au referit la cele două lovituri de la 11m pe care giuleştenii le-au primit. Şi cu ajutorul cărora au reuşit să se impună în derbyul feroviar de aseară. Ion Crăciunescu a pus la îndoială ambele decizii luate de central, considerând că niciuna dintre ele nu trebuia să fie acordată. Unul dintre cei care a reacţionat după ce a văzut prestaţia lui Cătălin Popa din Giuleşti a fost şi managerul general al celor de la FCSB, Mihai Stoica.

Aşa cum se întâmplă la multe dintre meciurile importante ale Superligii, acesta a urcat un mesaj pe contul său de pe o reţea de socializare. Prin care îşi exprimă indignarea pentru felul în care brigada de arbitri a interpretat fazele cu pricina.

„Dacă s-a ajuns să se dea penalty la ținere reciprocă… a). contra CFR-ului b). cu VAR …e grav!”, au fost cuvintele transmise de oficialul vicecampioanei în mediul virtual.

Evaluarea lui Porumboiu

Dacă Ion Crăciunescu nu i-a dat dreptate arbitrului Popa, Adrian Porumboiu consideră că acesta a judecat corect ambele faze.

„La primul penalty, e fault fără niciun dubiu. E penalty. Cei care invocă un fault al lui Luckassen la Yuri, trebuie să aibă în vedere un lucru. Dacă-l faulta înainte Luckassen, Yuri nu mai reușea să facă foarfeca. Eu zic că oamenii din camera VAR au văzut ce trebuiau să vadă. Al doilea penalty, după părerea mea, este penalty. Să explic de ce.

E o tinere reciprocă, dar în partea finală… De ce a căzut atacantul rapidist? A avut vreo cădere de calciu? Burcă a folosit o forță disproporționată. Dacă sunt alte păreri, trebuie să le respect, fiecare are dreptul la opinie. În camera VAR era un arbitru care are experiență, care nu putea să nu-i spună centralului «Vino şi uită-te la monitor» ”,  a fost părerea fostului arbitru internaţional.

Adrian Porumboiu s-a pronunţat cu privire la fazele litigioase din partida de aseară
Adrian Porumboiu s-a pronunţat cu privire la fazele litigioase din partida de aseară

Petrescu nu s-a putut abţine

Antrenorul CFR-ului, veşnic nemulţumit în ale arbitrajului, nu avea cum să nu reacţioneze. După ce echipa sa a fost sancţionată în acest fel.

„Mi s-a părut un arbitraj ca pe vremea lui Scornicești, dar nu vreau să îi iau din merit Rapidului și lui Mutu. A fost o viciere clară de rezultat. Nu înțeleg dacă ai VAR… E foarte clară faza. Cam orice acțiune a fost judecată în favoarea lor”, s-a plâns Bursucul.

 

Urmăriți Playsport.ro și pe