Arpad Paszkany, o figură discretă după despărțirea de CFR Cluj! Cu ce se ocupă acum fostul patron din Gruia

Dragos Stefanescu 12.06.2021, 15:31
Arpad Paszkany, o figură discretă după despărțirea de CFR Cluj! Cu ce se ocupă acum fostul patron din Gruia

Arpad Paszkany a fost mult timp în centrul atenției, mai ales în perioada în care era finanțator la CFR Cluj. Sub conducerea sa clubul clujean a cunoscut gustul succesului. Câștigarea Ligii 1 dar mai ales calificarea în grupele Ligii Campionilor au fost în mare parte și reușitele omului de afaceri.

Paszkany s-a retras în anonimat

Cu Arpad Paszkany patron, CFR Cluj a cunoscut adevărata glorie fotbalistică. Până la preluarea clubului de către omul de afaceri,  echipa era una modestă. ”Feroviarii” se zbăteau prin ligile inferioare și  nu aveau niciun titlu în palmares. Beneficiind de investiţii serioase, CFR Cluj a ajuns în Liga 1, unde a devenit o forţă a campionatului. După ce în 2017 și-a vândut toate acțiunile pe care le avea la club, Paszkany a intrat într-un con de umbră. De 4 ani omul de afaceri nu a mai acordat niciun interviu. El și-a direcționat toată atenția asupra dezvoltării propriilor afaceri.

Iuliu Mureșan prieten în continuare cu Paszkany

Iuliu Mureșan, fostul președinte de la CFR Cluj în perioada în care Paszkany era patronul echipei a rămas prieten apropiat al omului de afaceri. Mureșan susține că bunul său prieten a ieșit din atenția mass-mediei și datorită faptului că și-a mutat afacerile în afara României.

Acum, Arpad Paszkany are afaceri, dar nu în fotbal. Nu mai are nicio legătură. Stă mai mult în afară. Afacerile le are în altă ţară. E mai puţin în România în ultima perioadă, dar e bine”, a dezvăluit Mureșan.

Investiții în imobiliare

Fostul patron de la CFR Cluj are o avere estimată în prezent la 25-30 de miliane de euro. Paszkany a investit foarte mult în afacerile imobiliare. El a construit în Cluj mall-ul Polus Center, dar şi clădiri de birouri în complexul Sigma Towers.

Se pare că omul de afaceri a dorit să se retragă definitiv din fotbal fiind nemulțumit și de faptul că prea multe echipe sunt susținute din bani publici.

Cea mai mare nedreptate e că două treimi dintre cluburi sunt menținute în viață din bani publici și asta se întâmplă în defavoarea investitorilor privați”, declara nemulțtumit Paszkany în 2015.

După plecarea lui Paszkany de la CFR Cluj, clubul a trecut printr-o serie de probleme financiare. Totul a culminat cu trecerea clubului în insolvență și interdicția de a juca în Cupele Europene. Ulterior clubul din Gruia și-a găsit un nou investitor în omul de afaceri Neluțu Varga.  CFR Cluj este din nou pe culmile gloriei câștigând Liga 1 în ultimii 4 ani consecutiv.

 

Urmăriți Playsport.ro și pe