Aryna Sabalenka a surprins pe toată lumea cu dezvăluirea ei după ce a ajuns numărul 1 în lume

Cosmin Olteanu 05.09.2023, 09:20
Aryna Sabalenka a surprins pe toată lumea cu dezvăluirea ei după ce a ajuns numărul 1 în lume

Aryna Sabalenka a surprins pe toată lumea cu dezvăluirea ei după ce a ajuns numărul 1 în lume.

Duminică, Iga Swiatek, numărul 1 mondial, a fost învinsă de Jelena Ostapenko, în optimile de finală ale US Open. În urma acestui eșec, Swiatek a pierdut prima poziție în ierarhia WTA, urmând ca, la finalul US Open, locul acesteia să fie luat de Aryna Sabalenka.

Aryna Sabalenka a surprins pe toată lumea cu dezvăluirea ei după ce a ajuns numărul 1 în lume

Aryna Sabalenka a avut un discurs emoționant după ce a aflat că va deveni numărul 1 mondial. Aceasta a dezvăluit cât de mult o motivează Iga Swiatek.

„Este grozavă. Este de necrezut. A fost numărul 1 mondial de mult timp. Sunt foarte fericită că o avem pe Iga în turneu. Cineva care mă motivează să continui să împing, să încerc și să mă perfecționez. Acesta este adevăratul sport. Când te împingi… Sper cu adevărat să ne confruntăm una cu cealaltă în ultimele etape ale turneelor. Acesta este sportul”, a declarat Aryna Sabalenka.

Ce a spus Iga Swiatek după ce a fost detronată de Aryna Sabalenka

„Să fi fost număr 1 înseamnă mult, a fost o poziție minunată, dar această ultimă parte a fost epuizantă. Trebuie să fac ceea ce au făcut Roger, Novak sau Rafa la vremea respectivă: să mă concentrez doar pe turnee, nu pe clasament. De obicei, nu mă uit la cifre, deși le iubesc.

Mi-ar plăcea să prelungesc puțin acest record, deoarece în tinerețea mea visam mereu să bat recorduri, dar deja am făcut-o devenind prima femeie poloneză care câștigă un Grand Slam.

Desigur, să fiu numărul 1 a fost epuizant. Când îl pierzi, este normal să fii tristă, dar marii jucători se întorc mereu la munca asiduă, se concentrează pe lucrurile corecte și se dezvoltă ca jucători de tenis. Simt că fac progrese ca jucătoare, în ciuda acestui meci ciudat. Acum am mai multe abilități. Cea mai grea parte a sezonului a trecut, un sezon cu adevărat dificil și intens,” a spus Iga Swiatek, potrivit Punto de break.

Urmăriți Playsport.ro și pe