”Așa ceva e foarte rar” / ”O blasfemie”. Diego Simeone și Maurizio Sarri, uluiți de golul marcat de portarul Provedel

Ioan Valentin Oprea 20.09.2023, 08:51

Lazio Roma a smuls dramatic un punct din primul meci al grupei de Champions League, cu Atletico Madrid, încheiat cu scorul de 1-1.

Golul egalizator a venit la ultima acţiune şi a purtat semnătura golakeeper-ului Ivan Provedel. Maurizio Sarri, antrenorul principal al formaţiei din capitala Italiei, a fost impresionat de reuşita portarului său, dar nu a uitat să laude nici atitudinea de care au dat dovadă pe teren ceilalţi elevi ai săi până în ultimul minut.

Experimentatul tehnician în vârstă de 64 de ani crede că lazialii meritau cu vârf şi îndesat să obţină măcar un punct din această dispută şi vede cu ochi buni viitorul trupei de pe „Stadio Olimpico”. Sarri afirmă că trupa albi-celestă se află în creştere de formă, după un debut mai puţin fericit de sezon, şi le promite fanilor că Immobile şi compania vor începe să adune mai multe victorii.

Am avut senzaţia că Provedel poate lovi mingea încă de când am văzut mingea apropiindu-se de el. Ar fi fost o blasfemie să nu luăm punct din acest meci. Nu ne-am oprit din luptă şi am fost răsplătiţi până la urmă”, au fost primele cuvinte ale lui Sarri, de la sfârşitul partidei de pe „Olimpico”.

Sarri crede că echipa e în creştere

Antrenorul de 62 de ani afirmă că Lazio a trecut peste o perioadă complicată, cu derby-uri în Serie A, cu Napoli şi Juventus, iar acum cu un meci tare în Champions League, împotriva uneia din cele mai constante formaţii din La Liga, Atletico Madrid.

Deşi recunoaşte că elevii săi ar fi putut să se descurce şi mai bine în acest dueluri, Sarri spune că e mulţumit totuşi de prestaţia jucătorilor săi.

E o performanţă bună. Ne-am confruntat până acum cu trei dintre cele mai puternice echipe din Europa şi am arătat cu putem să ne batem de la egal la egal. Suntem supăraţi pe rezultatele din primele etape din Serie A, dar acum echipa pare să crească”, a încheiat, pe un ton optimist, Sarri.

Simeone, nervos pe arbitru

Diego Simeone, tehnicianul spaniolilor, a vorbit, la rândul său, la superliativ despre reuşita din final a goalkeeper-ului Provedel. Chiar dacă laudă insistenţa lazialilor, antrenorul argentinian acuză arbitrajul şi spune că, într-o fază prealabilă golului, centralul ar fi trebuit să acorde fault asupra lui Correa.

Am văzut totul, iar aşa ceva este foarte rar, însă acţiunea dinaintea golului a implicat un fault asupra lui Correa. Lazio şi-a jucat toate cărţile şi portarul a marcat un gol grozav”, a explicat, vizibil deranjat, Simeone.

Fost jucător la Lazio, Simeone spune că revenirea pe „Stadio Olimpico” i-a dat mari emoţii. Acesta a fost încântat de primirea de care a avut parte în capitala Italiei, însă rezultatul final afişat de tabela de marcaj nu a fost deloc unul pe placul său.

Simeone a criticat oamenii din ofensiva lui Atletico, care s-au jucat cu ocaziile, şi e de părere că ibericii ar fi trebuit să puncteze de mai multe ori pe tabela de marcaj.

În repriza secundă, am avut patro ocazii, dar nu le-am fructificat, iar Lazio ne-a pedepsit la ultima fază”, a tras concluzia Simeone.

Urmăriți Playsport.ro și pe