Așa ceva, mai rar în fotbal! Franța a primit 4 cartonașe roșii în 20 de minute, arbitrul a fost nevoit să întrerupă meciul

Olteanu Ștefan 26.09.2022, 10:25
Așa ceva, mai rar în fotbal! Franța a primit 4 cartonașe roșii în 20 de minute, arbitrul a fost nevoit să întrerupă meciul

Echipa națională de fotbal U18 din Franța a primit nu mai puțin de 4 cartonașe roșii în 20 de minute, iar arbitrul s-a văzut nevoit să întrerupă meciul înainte de fluierul final. Selecționata de tineret a „Cocoșului Galic” a întâlnit reprezentativa similiară din Polonia și a fost învinsă cu scorul de 2-3.

Deznodământ incredibil în Franța U18 – Polonia U18 2-3. Gazdele au primit 4 cartonașe roșii în 20 de minute și arbitrul a întrerupt meciul

Franța U18 și Polonia U18 s-au duelat, duminică, de la 16:15, în finala turneului amical Lafarge, pe Stade Municipal de Beaublanc, din Limoges, iar gazdele au primit nu mai puțin de 4 cartonașe roșii în 20 de minute, determinându-l pe arbitru să întrerupă meciul înainte de fluierul final.

Confruntarea a început cu un joc normal, chiar spectaculos. Și nimic nu anunța furtuna ce avea să vină. Polonezii au deschis scorul în minutul 5, prin Oliwier Slawinski. Ulterior, în minutele 22 și 25, francezii au răsturnat scorul de pe tabelă în favoarea lor, prin Makrane Bentoumi și Ilyes Housni. A urmat apoi un nou gol al polonezilor, în minutul 27, care au restabilit egalitatea prin Olaf Kozlovsky. La pauză, cele două selecționate au intrat la vestiare cu un scor de egalitate, 2-2.

Reveniți pe teren pentru repriza secundă, francezii au avut o evoluție inexplicabilă. În minutele 55 și 61, gazdele s-au ales cu două eliminări, Ilyes Housni și Jeanuel Belocian. Polonia a profitat de superioritatea numerică și, în minutul 70, a marcat golul de 3-2, prin Kacper Masiak.

Însă, francezii nu s-au potolit. Și mai frustrați de faptul că sunt conduși pe tabelă, ei au reușit contraperformanța de a încasa încă două cartonașe roșii, în minutele 72 și 77. Yoni Gomis și Darnel Eric Bile au părăsit terenul și Franța s-a văzut pusă în situația de a rămâne cu doar 6 jucători de câmp. Cum regulamentul nu permite disputarea unei partide în asemenea condiții, arbitrul s-a văzut nevoit să oprească jocul în minutul 77 și Polonia s-a impus cu 3-2. O situație de-a dreptul jenantă pentru o selecționată de calibrul Franței.

Câteva dintre momentele care s-au petrecut în ultimele minute al confruntării Franța U18 – Polonia U18 pot fi văzute AICI.

Anumiți jucători ar putea fi excluși pe viață din naționala Franței. „S-ar putea să nu se mai întoarcă!”

Bernard Diomede, tehnicianul în vârstă de 48 de ani care a stat pe banca Franței U18 la duelul cu Polonia, a transmis imediat după meci că vor urma sancțiuni grave în ceea ce îi privește pe unii dintre jucătorii eliminați. Diomede a dezvăluit că aceștia ar putea fi excluși chiar pe viață din selecționata „Cocoșului Galic”.

„Unii dintre ei s-ar putea să nu se mai întoarcă niciodată la echipa Franței! Trebuie să înțeleagă asta. Alții au avut o atitudine bună, au încercat să calmeze spiritele. Vom încerca să analizăm cu mare atenție, la rece, pe cei care s-au purtat bine și pe cei care s-au purtat rău. Ca antrenor, voi sancționa jucătorii pe care trebuie să îi sancționez”, a declarat Bernard Domede, la microfonul France 3.

Cel mai probabil, printre ce sancționați se va regăsi Darnel Eric Bile. El a fost jucătorul eliminat în minutul 77, după un tackling violent, urmat și de o lovitură cu capul asupra jucătorului polonez.

În ziua scandalului de la U18, prima reprezentativă din Franța a călcat și ea strâmb. După victoria cu Austria de joi seară, scor 2-0, selecționata mare a „Cocoșului Galic” a fost învinsă, duminică, scor 0-2 de Danemarca, în ultimul meci din Liga Națiunilor.

Franța a încheiat grupa pe locul 3, cu 5 puncte, după Croația și Danemarca. Doar Austria a fost în spatele Franței, cu 4 puncte.