Ashleigh Barty, noua “regină” de la Wimbledon! Liderul WTA îşi continuă forma extraordinară

Radu Bordei 10.07.2021, 19:41
Ashleigh Barty, noua “regină” de la Wimbledon! Liderul WTA îşi continuă forma extraordinară

Ashleigh Barty, noua “regină” de la Wimbledon! Liderul WTA și-a respectat statutul și s-a impus în turneul de la Londra. Astfel, Simona Halep nu mai este campioană pe iarba de la Wimbledon. Sportiva din Australia a câștigat cel de-al doilea trofeu de Grand Slam, din carieră.

La fel ca și Simona Halep, Barty se impusese doar la Roland Garros, iar acum este campioană și în cel mai prestigios turneu din tenis. Australianca a avut emoții, în finala cu Karolina Pliskova. Sportiva din Cehia a tras tare pentru a sparge gheața și a obține un trofeu de Grand Slam. Nu a avut noroc nici de data aceasta.

Ashleigh Barty, noua “regină” de la Wimbledon! Liderul WTA îşi continuă forma extraordinară

La cum începuse meciul se părea că Ashleigh nu va avea nici problemă. Liderul mondial a câștigat primul set fără a se întrebuința foarte tare. Doar 3 game-uri pierduse Barty, care a continuat forma și în setul secund. Din acel moment, însă, Pliskova a răbufnit și a reușit să întoarcă partida. Sportiva din Australia nu a reușit să își revină și cehoaica a împins setul în tiebreak, acoilo unde s-a și impus.

Liderul mondial a învățat lecția, a fost mult mai atentă și de data aceasta a controlat meciul și nu i-a mai lăsat rivalei nicio șansă. La final, sportiva de la Antipozi s-a prăbușit pe gazonul londonez. A sărbătorit apoi, alături de cei din echipa ei cel mai importanat trofeu din carieră.

„Nici nu mai știu cum am câștigat. Îmi trăiesc visul”. Barty, în extaz la finalul partidei

Liderul mondial a recunoscut că a fost cuprinsă de emoții pe final, dar că a reușit să reziste presiunii. Nu a uitat să o felicite pe rivala ei.

Karolina m-a încercat azi, o felicit pentru parcursul ei. Sunt sigură că ne vom mai întâlni pe teren. Eu nici nu mai țin minte ultima minge, încă nu îmi vine să cred ce se întâmplă. Trăiesc un vis, este mai bine decât mi-am imaginat. Mulțumesc și suporterilor din tribună, a declarat, emoționată, noua campioană de la Londra.

Dacă Barty se bucură de al doilea ei succes în astfel de turnee, Pliskova rămâne fără succes într-un Grand Slam. Cehoaica mai jucase o finală, la US Open, unde a pierdut cu Angelique Kerber.

Dacă Barty și-a consolidat poziția de lideră, Simona Halep a părăsit podiumul, după ce a ratat și Roland Garros, dar și Wimbledon, din cauza unei accidentări. Românca rămâne, totuși, în top 10. În așteptarea revenirii pe teren, Simona s-a bucurat de o vacanță, alături de logodnicul ei. 

Urmăriți Playsport.ro și pe