„Ăsta nu e arbitru, opriți-vă. E un om de nimic”. Atac dezlănțuit la Istvan Kovacs după ce a făcut praf CFR – FCU Craiova

Iosif Pintilie 02.06.2023, 19:23
„Ăsta nu e arbitru, opriți-vă. E un om de nimic”. Atac dezlănțuit la Istvan Kovacs după ce a făcut praf CFR – FCU Craiova

Istvan Kovacs a devenit o țintă publică după meciul dintre CFR Cluj și FCU Craiova, la finalul căruia ardelenii au obținut calificarea în preliminariile Conference League.

Centralul de 38 de ani ce urmează să fie rezervă la final UEFA Champions League a eliminat doi oameni din tabăra oltenilor.

Porumboiu îl distruge pe Kovacs

Prima eliminare, cea a lui Bauza, a venit într-un moment în care meciul era dominat autoritar de olteni. Aceasta a părăsit terenul pentru cumul de cartonașe, dar al doilea galben primit a fost acordat prea ușor. Ulterior, după aprinderea spiritelor, un alt jucător al oltenilor a fost eliminat

Adrian Porumboiu, fost arbitru și fost patron la FC Vaslui, spune că Istvan Kovacs este un pericol pentru arbitraj. El și-a amintit cum echipa sa a fost dezavantajată de acesta la un meci cu Astra.

Fostul central spune că Istvan Kovacs este apreciat de FRF pentru că este un arbitru ce poate duce jocul în direcția în care există o solicitare. Astfel, el spune că alături de Cristi Balaj, Istvan a avantajat formația CFR Cluj în ultimii ani, fiind motivul pentru care aceasta a luat cinci campionate la rând.

„Pe mine mă răscolesc amintirile când aud de Kovacs. Păcat că a arbitrat foarte bine o bună parte. Dacă nici acum, după atâția ani, când a ajuns la un nivel mondial pe care nu și-l poate închipui niciun arbitru nu se potolește. Omul o are în sânge. Să vă amintiți un meci Astra cu Vasluiul, când a pierdut Vasluiul titlul. Omul se implică direct, e killer autorizat! Când are cineva de ucis pe cineva la arbitraj, apelează la Kovacs. Sunt ferm convins că s-au întâmplat aceleași lucruri.

Nu are cum să fie roșu al doilea galben al jucătorului craiovean. Are în sânge treaba asta, opriți-l! Dar cine să-l oprească? Vassaras e foarte mulțumit că arbitrii au fost promovați, iar în țară își face fiecare de cap și execută comenzile.

În mod logic, luni ar trebui o adresă ca acest arbitru, pentru cum a viciat un rezultat, să fie OUT de pe lista FIFA. Ce dacă e la UEFA? Câte campionate și câte meciuri să mai prăduiască? E prăduitor, nu arbitru. Noi am avut și oameni care au făcut nenorociri în România și la arbitraj au fost la nivel mondial.

El a venit direcționat. El a participat împreună cu „Regele” (n.r. Cristi Balaj) la titlurile pe care le-a luat CFR-ul. Împreună dirijau chestiile astea. Când spuneam eu că dirijau împreună… . Ăsta nu este arbitru, opriți-vă! E un om de nimic”, a atacat Adrian Porumboiu la fanatik.ro.

Urmăriți Playsport.ro și pe