Atac dur la căpitanul naționalei! ”Chiricheș are ceva de moșneag. Nu ar trebui să fie căpitanul României!”

Gabriel-Alexandru Ioniță / 09.06.2021, 17:27
Atac dur la căpitanul naționalei! ”Chiricheș are ceva de moșneag. Nu ar trebui să fie căpitanul României!”

Atac dur la căpitanul naționalei României. Vlad Chiricheș a fost integralist în ultimele două meciuri jucate de echipa pregătită de Mirel Rădoi. „Tricolorii” au pierdut pe teren propriu cu Georgia, scor 1-2, și în deplasare cu Anglia scor 0-1. Fundașul central de 31 al celor de la Sassuolo a avut o evoluție ezitantă, în special în meciul de la Middlesbrough.

El a comis un penalty în minutul 78 după o intrare neglijentă asupra lui Dominic Calvert-Lewin. Din fericire însă pentru fostul fotbalist de la Pandurii și FCSB, Jordan Henderson a ratat lovitura de la 11 metri și scorul a rămas 1-0 pentru naționala pregătită de Gareth Southgate.

Vlad Chiricheș a fost integralist pentru România în meciurile cu Georgia și Anglia
Vlad Chiricheș a fost integralist pentru România în meciurile cu Georgia și Anglia

Atac dur la căpitanul naționalei! ”Chiricheș are ceva de moșneag. Nu ar trebuie să fie căpitanul României!”

Prestația lui Chiricheș a atras criticile oamenilor de fotbal din România. Fostul mare arbitru și președinte al lui FC Vaslui, Adrian Porumboiu, a fost destul de dur cu jucătorul transferat de Sassuolo de la Napoli pentru 9.5 milioane de euro. Porumboiu a comentat că jocul lui Chiricheș este destul de lent și l-a asemănat cu un om în vârstă. De asemenea, el a spus și că fundașul central nu ar trebui să poarte banderola de căpitan al naționalei României.

Nu am o problemă. El are o problemă că e căpitanul naționalei și cine îl pune căpitanul naționalei. Nu poți să vezi căpitanul naționalei… Eu nu am nici un fel de treabă, e simpatic, dar are ceva moșnegește cum se spune. Trebuie altceva, dar mă rog, nu e treaba mea”, a spus Porumboiu la PRO X.

Sezon bun făcut de Chiricheș la Sassuolo

Aceste evoluții ceva mai slabe ale lui Chiricheș vin, puțin paradoxal, după poate cel mai bun sezon făcut de el în ultimii ani. El a fost jucător de bază la Sassuolo, echipă care a terminat pe locul 8 Serie A luptându-se cu AS Roma până în ultima etapă pentru locul de UEFA Conference League. Diferența în favoarea echipei din capitala Italiei a fost făcută în cele din urmă la golaveraj.

Chiricheș a jucat nu mai puțin de 24 de meciuri pentru fosta echipă a lui Roberto De Zerbi. Fundașul român chiar a și reușit să marcheze și două goluri, unul dintre ele fiind chiar de generic. În octombrie, într-un Sassuolo 3-3 Torino de poveste, Chiricheș a înscris un gol cu un șut fabulos de la aproximativ 25 de metri care s-a dus direct în vinclul porții torinezilor.

Chiricheș este cel mai experimentat jucător al actualei echipe naționale

De asemenea, căpitanul naționalei României a reușit să ofere și o pasă de gol în sezonul recent încheiat de Serie A. Cel mai probabil, el ar fi jucat și mai multe meciuri pentru Sassuolo dacă nu s-ar fi confruntat cu unele probleme medicale de-a lungul sezonului.

Chiricheș este fără doar și poate cel mai experimentat jucător al României în acest moment. El a strâns de-a lungul carierei nu mai puțin de 61 de selecții pentru prima reprezentativă, pentru care a evoluat și la Campionatul European din Franța din 2016. El a fost integralist în toate cele trei meciuri jucate de „tricolori” în faza grupelor