Atac la Gigi Becali din partea Comitetului Olimpic. Ironie a lui Mihai Covaliu la adresa șefului FCSB

Gabriel Peneș 22.04.2021, 21:14
Atac la Gigi Becali din partea Comitetului Olimpic. Ironie a lui Mihai Covaliu la adresa șefului FCSB

Atac la Gigi Becali din partea Comitetului Olimpic. Ironie a lui Mihai Covaliu la adresa șefului FCSB pe marginea participării naționalei la Jocurile Olimpice. Milionarul din Pipera a anunțat că nu-și va lăsa jucătorii la echipa tricoloră. Becali e supărat pe Federație care, în opinia sa, tolerează arbitrajele ce îi favorizează pe rivalii de la CFR Cluj.

Atac la Gigi Becali din partea Comitetului Olimpic

Totul pentru front, totul pentru victorie. Câtă vreme e victoria echipei sale. Atac la Gigi Becali din partea Comitetului Olimpic. Calificarea naționalei de fotbal la Olimpiada de la Tokio ar fi fost, altădată, trecută „cu roșu” în calendarul fotbalului nostru. Mai ales că ea vine după 57 de ani de la precedenta participare la o ediție a Jocurilor Olimpice. Dar „războaiele” din ograda proprie par mai importante decât naționala. Cel puțin pentru Gigi Becali. Cum patronul FCSB e disperat să câștige titlul, el face orice pentru asta.

Supărat pe unii arbitri, dar și pe FRF, pentru ceea ce consideră a fi arbitraje favorabile rivalilor de la CFR Cluj, Becali se răzbună pe națională. El a declarat că nu-și va lăsa jucătorii care vor fi convocați să participe la Jocurile Olimpice. Din păcate, meciurile turneului olimpic de fotbal nu sunt în calendarul oficial al FIFA. Ca urmare, nu există o obligație a cluburilor de a le de „dezlegare” fotbaliștilor să meargă la naționala olimpică. Nici Mihai Rotaru, patronul Craiovei, nu e convins că va permite eventualilor jucători convocați să facă deplasarea în lotul lui Mirel Rădoi.

Atac la Gigi Becali din partea Comitetului Olimpic. Ironie a lui Mihai Covaliu la adresa șefului FCSB
Atac la Gigi Becali din partea Comitetului Olimpic. Ironie a președintelui COSR, Mihai Covaliu, la adresa șefului FCSB/Sursa foto: Facebook – COSR

Ironie a lui Mihai Covaliu la adresa șefului FCSB

Ce Olimpiadă? Niciun jucător, nu las niciun jucător. Ce să las? Nu las niciun jucător. Să trimită Burleanu jucători, și cu arbitrii. Burleanu și cu arbitrul Kovacs, să trimită ei jucători. Să-i ia de la CFR și să-i trimită, cu toate mizeriile pe care le fac”, a tunat Becali pentru AS.ro.

Astăzi, președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român, Mihai Covaliu, a dat o replică fină patronilor îndărătnici.

Preşedintele Burleanu mi-a spus că va lua legătura cu aceşti conducători din fotbal. Eu cred că aşa cum Neymar sau alţi jucători exponenţiali găsesc timp şi îşi doresc să ajungă la Jocurile Olimpice, este o onoare şi pentru conducătorii de fotbal din România să aibă sportivi care au posibilitatea să câştige o medalie la Jocurile Olimpice pentru România şi pentru clubul pe care îl reprezintă. Până la urmă, le va creşte cota exponenţial”, a spus Mihai Covaliu, conform telekomsport.ro.

Fostul campion olimpic la scrimă a mai apreciat că România are cea mai accesibilă grupă.

Trebuie să recunoaştem că suntem în cea mai accesibilă grupă, nu ne puteam dori mai mult. Am vorbit cu preşedintele Burleanu şi l-am felicitat pentru această tragere la sorţi. Şansele sunt în favoarea noastră, depinde cum le materializăm printr-o calificare din grupe şi după aceea depinde de forma pe care sportivii o vor avea la Tokyo”, a mai spus președintele COSR, conform aceleiași surse.

„Tricolorii” vor face parte din Grupa B, alături de Coreea de Sud, Honduras și Noua Zeelandă. Primele două clasate din fiecare grupă se vor califica în sferturile de finală. Turneul olimpic de fotbal se va disputa între 22 iulie și 7 august.

 

 

 

Urmăriți Playsport.ro și pe