Atac violent la Alexandru Dedu: ”Mai are să pună florile și crucea pe mormântul handbalului românesc!”

Giosanu Catinca 22.03.2021, 10:42
Atac violent la Alexandru Dedu: ”Mai are să pună florile și crucea pe mormântul handbalului românesc!”

Un fost mare handbalist l-a atacat pe președintele FRH, Alexandru Dedu, după ratarea calificării la Jocurile Olimpice de la Tokyo a echipei naționale de handbal feminin. Cine este cel care a îndrăznit să îl atace pe președintele FR de Handbal și ce i-a transmis?

Atac violent la Alexandru Dedu

România a ratat calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo după ce nu a reușit să învingă la o diferență de cinci goluri pe Muntenegru. Intrigat de această situație, fostul mare handbalist Radu Voina a lansat un atac violent la adresa președintelui Alexandru Dedu.

România a câștigat meciul cu Muntenegru, scor 28-25, ultimul al Turneului Preolimpic de la Podgorica. Portărițele au scos o singură aruncare în primele 30 de minute, iar repriza s-a încheiat la egalitate, scor 15-15. Cea de-a două repriză a început la fel de bine ca prima. „Tricolorele” s-au desprins la două goluri și au avut șansă să ajungă un avantaj de 3 reușite. Au urmat însă 3 momente-cheie ale disputei de la Podgorica. În minutul 38, la scorul de 19-17, Cristina Neagu a irosit o aruncare de la 7 metri. În minutul 41, Crina Pintea a primit cartonașul roșu pentru o mână în gâtul unei adversare. Ulterior, Eliza Buceschi a irosit o nouă aruncare de la 7 metri, ghicită de Nenezic.

În ciuda victoriei la 3 goluri, România a ratat calificarea la Jocurile Olimpice. La Tokyo vor merge Norvegia și Muntenegru.

Radu Voina îl atacă pe Alexandru Dedu
Radu Voina îl atacă pe Alexandru Dedu

”Mai are să pună florile și crucea pe mormântul handbalului românesc!”

Tricolorele aveau nevoie de o victorie la o diferență de cel puțin 5 goluri diferență pentru a se califica la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

E un moment greu pentru handbalul românesc. Fetele vin treptat la nivelul bărbaților, traversăm o perioadă dificilă. De ceva timp, se întâmplă asta, nu de acum. Este o strategie total greșită a FR de Handbal, antrenăm jucătoare străine pe care le plătim bine la cluburi, apoi vin și ne bat la echipa națională. Avem bani, dar nu avem prima reprezentativă, federalii se mulțúmesc doar cu partea financiară. Handbalul e joc colectiv, joacă Cristina Neagu și doar ea dă goluri. Nu are cine altcineva, din păcate! Nu are cu cine! M-a șocat că la time-out Adi Vasile a vorbit românește, păi el vorbea doar englezește… Dar nu, el nu avea ce să schimbe în timp așa de scurt.”, a declarat Radu Voina, într-o intervenție la Radio Sport Total FM.

Chiar dacă a ratat calificarea la Jocurile Olimpice, Alexandru Dedu mai vrea un mandat de 4 ani în fruntea Federației Române de Handbal. Și asta, pentru că a început o reformă și ar mai avea o serie de proiecte de dus la capăt.

Nu avem onoare! Mă refer la Dedu. Jucătorii nu sunt buni, antrenorii nu sunt buni, dar oare alții nu se văd? Mai trebuie să pună flori pe mormântul handbalului românesc… Plus crucea.”, a mai spus Radu Voina.