Atalanta forțează transferul lui Cicâldău. A venit și răspunsul lui Fatih Terim!

Gabriel-Alexandru Ioniță / 01.12.2021, 18:30
Atalanta forțează transferul lui Cicâldău. A venit și răspunsul lui Fatih Terim!

În ultimele zile s-a vorbit intens în Turcia despre interesul celor de la Atalanta pentru Alexandru Cicâldău. Italienii sunt impresionați de începutul de senzație pe care fostul fotbalist al Universității Craiova îl are la Galatasaray.

Internaționalul român de 24 de ani nu a avut nevoie de timp de adaptare la Istanbul. El s-a impus rapid în primul 11 al echipei antrenate de Fatih Terim. Mai mult, Cicâldău este unul dintre cei mai importanți fotbaliști ai echipei Cim Bom. Fapt ce a fost demonstrat și în ultimul meci de Europa League al Galatei.

Fatih Terim a vorbit despre o eventuală plecare a lui Cicâldău la Atalanta

Vicecampioana Turciei a învins Olympique Marseille pe teren propriu cu scorul de 4-2 și a luat o opțiune extrem de serioasă pentru calificarea în optimile de finală ale celei de-a doua competiții europene ca valoare la nivel de echipe de club.

În această partidă, Alex Cicâldău a deschis scorul în minutul 12. Iar în minutul 30 a provocat autogolul lui Duje Caleta-Car. Astfel, oficialii Atalantei, care îl aveau deja în vizor, au început să îl urmărească mai atent și ar fi pregătiți să facă o ofertă în perioada următoare.

Doar că italienii vor avea o misiune extrem de dificilă în a-l aduce pe Cicâldău la Bergamo. Potrivit presei din Turcia, mijlocașul central român a fost inclus de Fatih Terim pe o listă selectă, alături de Akturkoglu, Marcao și Kutlu.

Conform celor de la TGRT Haber, legendarul antrenor turc nu dorește să renunțe la cei 4 jucători. Singura variantă pentru ca „Împăratul” să fie făcut să se răzgândească de către conducerea clubului este reprezentată de existența unor oferte de nerefuzat pentru acești fotbaliști.

Această atitudine a lui Terim este firească, în condițiile în care Cicâldău este în mod clar unul dintre liderii echipei. Săptămâna trecută chiar s-a vorbit în Turcia despre posibilitatea ca românul să preia banderola de căpitan a lui Galatasaray după plecarea lui Fernando Muslera.

El este cel mai puternic candidat să devină căpitanul acestei echipe după plecarea lui Muslera”, au notat cei de la Hurriyet.

Curg laudele la adresa internaționalului român în presa turcă

De asemenea, turcii au scris din nou la superlativ despre jocul foarte bun făcut de Alexandru Cicâldău contra celor de la Olympique Marseille. Din păcate, el a ieșit de pe teren în minutul 51 din cauza unei accidentări, fiind înlocuit cu Olimpiu Moruțan.

Cicâldău, care a marcat primul gol al echipei sale, a avut şi cea mai mare contribuţie la golul cu numărul doi. Starul român a experimentat bucuria de a marca în faţa propriilor fani pentru prima dată.

Mai mult, Cicâldău a marcat al doilea gol al său în Europa. (…) Cicâldău, care a avut cea mai bună evoluţie a sa în mijlocul lui Galatasaray de la începutul sezonului şi până acum, a rănit apărarea adversă şi a adus scorul la 2-0 cu pasa care a intrat în poartă (n.r. Autogolul provocat în minutul 30).

Sperăm că accidentările lui Cicâldău şi Kerem, care sunt cei mai importanţi membri ai echipei, să nu fie serioase. În absenţa acestor jucători, Galatasaray va întâmpina dificultăţi”, a scris și Fotomac.

Turcii au înnebunit după golul lui Alex Cicâldău. Presa de la Istanbul, elogii pentru românul lui Galatasaray