Au venit banii la echipele din Liga 1. Ce sumă a intrat în contul cluburilor în aceste zile de ianuarie

Gabriel-Alexandru Ioniță / 27.01.2022, 17:26
Au venit banii la echipele din Liga 1. Ce sumă a intrat în contul cluburilor în aceste zile de ianuarie

Este cunoscut faptul că majoritatea cluburilor din Liga 1 supraviețuiesc aproape exclusiv datorită banilor primiți din drepturile de televizare. Acestea au primit o veste excelentă din partea Ligii Profesioniste de Fotbal din România, întrucât a fost virată tranșa restantă din luna decembrie.

Banii din drepturile TV salvează din nou o parte din cluburile din Liga 1

De această dată toate echipele din Liga 1 au primit aceeași sumă de bani, respectiv 500.000 de euro, anunță prosport.ro. Acești bani reprezintă o adevărată comoară pentru echipe precum Dinamo, Gaz Metan Mediaș sau Academica Clinceni, care se confruntă cu probleme financiare destul de delicate.

Cu toate că situația de la clubul din Șoseaua Ștefan cel Mare nu este la fel de dificilă precum cea de la Mediaș și Clinceni, datorită faptului că Dinamo a intrat de ceva timp în insolvență, totuși „câinii” aveau de asemenea nevoie mare de această sumă, întrucât ei au adus mai mulți jucători în această iarnă, așa că plafonul salarial a crescut puțin.

În ceea ce îi privește pe cei de la Academica și Gaz Metan, situația financiară este într-adevăr una dramatică. Jucătorii și staff-urile tehnice nu și-au mai primit salariile de luni bune și există chiar și amenințarea falimentului.

Astfel, banii primiți acum de la LPF pot reprezenta imboldul necesar care să le facă pe cele două echipe să ducă la bun sfârșit acest sezon. Despre problemele tot mai mari de la Gaz Metan a informat în exclusivitate playsport.ro.

Medieșenii se află acum în pericol de a fi depunctați după ce au pierdut un proces cu Ioan Mărginean, fostul președinte al clubului. Este vorba despre 50.000 de euro pe care fostul fotbalist al lui Dinamo îi avea trecuți în contract drept bonusuri de performanță.

Ioan Mărginean este decis să nu îi mai aștepte pe oficialii lui Gaz Metan

Comisia de Disciplină a FRF a decis ca cei de la Gaz Metan Mediaș să fie penalizați cu depunctare dacă nu îi vor plăti acești bani lui Mărginean. Acesta a declarat în exclusivitate pentru playsport.ro că nu este dispus să îi mai aștepte pe oficialii fostului său club, așa cum a făcut deja timp de un an.

I-am păsuit un an de zile, în care nu au făcut absolut nimic. Nu m-am adresat niciunul for. Însă dacă văd că oamenii ăștia nu sunt în stare nici să spună bună ziua, nici să spună la mulți ani.

Din moment ce tu ai salvat acest club și l-ai lăsat pe locul 6, cu 1.360.000 de euro din drepturile TV, nu am ce să fac și îmi pare foarte rău pentru ei.

Gaz Metan e ca un copil pentru mine. Clubul ăsta e ca un copil pe care l-am salvat de la moarte și nu are pic de recunoștință”, a spus Ioan Mărginean.

Dovada clară a sărăciei din fotbalul românesc. Cum au ajuns patronii din Liga 1 de la transferuri pe milioane de euro la jucători liberi de contract