Australian Open dă naștere noului număr 1 ATP? „E atât de puternic….”

Giosanu Catinca / 21.01.2022, 14:30
Australian Open dă naștere noului număr 1 ATP? „E atât de puternic….”

Matteo Berrettini se bucură de un real succes la Australian Open, primul turneu de Grand Slam al anului. El a devenit extrem de faimos după ce l-a învins pe tânărul Carlos Alcaraz în turul 3 la competiția de la Melbourne.

Nici spaniolul de 18 ani nu se lasă mai prejos. El a fost ridicat în slăvi de către iubitorii sportului alb, lucru la care chiar nu se aștepta, având în vedere jocul cu Berrettini.

Carlos Alcaraz, lăudat de specialiști

Matteo Berrettini, numărul 7 mondial, s-a impus în fața lui Carlos Alcaraz (locul 31 ATP), cu scorul 6-2, 7-6 (7/3), 4-6, 2-6, 7-6 (10/5).

Jucătorul de origine spaniolă a revenit de la 0-2 la seturi, însă, nu a fost de ajuns! Experiența superioară a italianului și-a spus cuvântul. Cu toate că a fost învins de rivalul său, Carlos Alcaraz este văzut cu ochi buni de expertul Mats Wilander. Acesta din urmă spune despre tânărul spaniol că ar putea deveni noul număr 1 mondial.

„E atât de puternic….”

Specialistul spune Mats Wilander despre Carlos Alcaraz că joacă mult mai bine decât s-ar fi așteptat. Și având în vedere vârsta fragedă, consideră că ar putea scrie istorie în lumea tenisului masculin.

Fizic, e deja atât de puternic, atât de rapid pe teren. Tactic, a schimbat pe parcursul meciului, a întors. Apoi, emoțional, e atât de entuziasmat, zâmbește spre Carlos Ferrero. Relația dintre cei doi pare să fie incredibilă. E grozav să aibă asemenea calități. Va fi numărul 1 în lume, pentru că nu se va opri până nu va ajunge în vârf.”, a declarat Mats Wilander, potrivit celor de la Eurosport.

Cum arată tânărul spaniol

Berrettini s-a calificat în optimile turneului de la Melbourne pentru al doilea an consecutiv. Duminică el se va întâlni cu un alt jucător spaniol. Este vorba despre Pablo Carreno Busta, sportiv care l-a învins cu 6-4, 7-5, 6-7 (6/8), 6-3 pe americanul Sebastian Korda.

Carlos Alcaraz se va concentra pe viitoarele meciuri pe care le va disputa. El este destul de puternic și nu se lasă afectat de înfrângerea suferită. Nici pe plan sentimental nu o duce rău, dar nu se lasă distras de la sportul care l-a consacrat pentru nimic. Tocmai de aceea a ajuns să fie atât de apreciat de iubitorii sportului alb.