Avantaj Universitatea Craiova înaintea returului cu Vllaznia. Ce inconvenient vor avea albanezii până să ajungă în România

Bădulescu Silvian / 25.07.2022, 22:05
Avantaj Universitatea Craiova înaintea returului cu Vllaznia. Ce inconvenient vor avea albanezii până să ajungă în România
  • Pentru al doilea sezon european la rând, Universitatea Craiova primește vizita unei echipe albaneze. După egalul din tur, băieții lui Laszlo Balint trebuie să câștige acasă pentru a merge mai departe în turul III UEFA Conference League;
  • Pe lângă terenul propriu și avântul publicului, oltenii mai au un avantaj: odihna. Conform presei albaneze, Vllaznia, locul 5 în sezonul trecut din Albania, a preferat să facă economii și va avea o escală de șase ore în aeroportul din Bologna, în locul unui charter pentru călătoria directă Tirana-Craiova.

Vllaznia va veni la Craiova după o escală de șase ore în Bologna

Meciul retur dintre Universitatea Craiova și Vllaznia, cel mai vechi club de fotbal din Albania, este programat joi, ora 20.30. „Ion Oblemenco” va fi, pentru al doilea an consecutiv, gazda unui duel româno-albanez. Din nefericire, stagiunea trecută, craiovenii au ratat calificarea în dauna celor de la Laci.

Totuși, Vllaznia va veni la Craiova după o escală de șase ore. Conform presei albaneze, marți dimineață, ora 06.20, Vllaznia va pleca spre Bologna, în Italia. Delegația albaneză va ajunge în acest oraș la ora 08:00, într-o călătorie care nu durează nici măcar două ore.

Aici, în aeroportul „Guglielmo Marconi” din Bologna, jucătorii și staff-ul sunt nevoiți să aștepte șase ore întregi, deoarece linia directă spre Craiova pleacă la 14:30.

Ulterior, avionul ar trebui să ajungă în Bănie în jurul orei 17:20, astfel că toată ziua va fi compromisă călătoriei.

Albanezii au preferat să economisească folosind liniile aeriene de tranzit, într-un moment în care UEFA oferă plăți de solidaritate pentru cluburile care aleg să nu simtă călătoriile lungi. Acesta este motivul pentru care albanezii nu au optat pentru un charter.

Recent, Dan Petrescu, în cadrul unei conferințe de presă, a vorbit despre importanța unui drum rapid și comod.

Ei (n.r. – Pyunik) au venit cu charter-ul, au făcut două ore. Stau la un hotel foarte bun din Cluj, 41 de camere single. Sunt foarte bine pregătiți din toate punctele de vedere.”

Pyunik a eliminat pe CFR Cluj la penalty-uri, după două egaluri, în Armenia și România.

Noi achiziții pentru olteni

Craiova are un început de sezon sub așteptări. Oltenii au obținut două egaluri în primele două etape, 2-2 cu Sepsi și 1-1 cu „U” Cluj.

Nemulțumit, Mihai Rotaru, patronul echipei, a anunțat două achiziții pentru Universitatea Craiova: Sergiu Hanca și Rivaldinho. Ambii, cu experiență în Superligă și foști colegi în Polonia, vor semna cu oltenii.

Sergiu Hanca se afla de trei ani în Polonia dar, din motive personale, a preferat să se întoarcă în țară, unde a mai jucat pentru ASA Târgu Mureș sau Dinamo. Băiatul lui Rivaldo a jucat în țară pentru Viitorul Constanța și, din nou, Dinamo. Cei doi vor veni la pachet, sub formă de jucători liberi de contract.

De asemenea, patronul Craiovei așteaptă cu interes returul din Conference League, contra albanezilor de la Vllaznia. Se anunță o partidă importantă din punct de vedere financiar pentru echipă.

Este un meci crucial în Conference, avem nevoie de tot să ne calificăm, de orice firicel de iarbă, de atmosferă, de tot. Obiectivul este să ne calificăm, avem un culoar care ne permite să visăm la grupe.

Noi avem deficit de 5 milioane de euro, o calificare în grupe ar însemna că nu mai trebuie să vină acționarii cu bani de acasă. Dar cel mai important este planul sportiv, ar însemna mult.”

În cazul în care Craiova va trece pe Vllaznia, oltenii vor juca împotriva Zoryei Luhansk. Ucrainenii se aflau, la momentul întreruperii campionatului, pe locul 4, în spatele celor de la Dnipro, Dinamo Kiev și Șahtior Donețk.

Cel mai probabil, meciul considerat pe teren propriu pentru Zorya se va juca în altă țară decât Ucraina.