”Avarul” Mircea Lucescu nu se mai satură de trofee. Descriere fabuloasă făcută de un fost elev al antrenorului român

Catinca Giosanu 09.05.2021, 15:08
”Avarul” Mircea Lucescu nu se mai satură de trofee. Descriere fabuloasă făcută de un fost elev al antrenorului român

Ajuns la 75 de ani, ”avarul” Mircea Lucescu nu are deocamdată în plan să renunţe la sportul pe care îl care iubeşte. Deși a câștigat numeroase trofee, pare că se ambiționează să înregistreze noi victorii. Descriere fabuloasă făcută de un fost elev al antrenorului român.

”Avarul” Mircea Lucescu nu se mai satură de trofee

Mircea Lucescu a devenit primul antrenor campion al Ucrainei cu două cluburi diferite, după cele opt titluri cucerite alături de Șahtior Donețk și unul cu rivala Dinamo Kiev, în acest sezon. Mai mult decât atât, acesta a întrerupt seria de patru campionate câștigate de către Șahtior, în Ucraina.

43 este numărul total al trofeelor cucerite de Il Luce atât ca jucător, cât şi ca antrenor. Din postura de fotbalist, aproape pe toate le-a luat cu Dinamo: şapte titluri naţionale şi o Cupă a României. Alături de Corvinul Hunedoara a obţinut o promovare în prima ligă, într-o perioadă în care îşi începuse în paralel şi cariera de antrenor.

Ionuț Lupescu, declarație fabuloasă despre Mircea Lucescu
Ionuț Lupescu, declarație fabuloasă despre Mircea Lucescu

Descriere fabuloasă făcută de un fost elev al antrenorului român

În momentul de față, Mircea Lucescu se află pe banca lui Dinamo Kiev, acolo unde a ajuns în vara anului trecut. Tehnicianul român mai are contract, până în 2022, cu echipa din Ucraina.

Ionuț Lupescu, fostul internațional român, l-a ridicat în slăvi pe Mircea Lucescu, care realizează „minuni” pe banca lui Dinamo Kiev. Marele sportiv l-a comparat pe „Il Luce” cu legendarul Arsene Wenger.

Nea Mircea poate seamănă mai mult sau Wenger seamănă cu nea Mircea, că Wenger e mai tânăr decât nea Mircea. În ceea ce înseamnă principiu în fotbal şi cum văd ei fotbalul, şi în special de a creşte echipe. Alex Ferguson este pentru mine cel mai mare în viaţă. Pentru că a avut o influenţă mare la Manchester United şi s-a dovedit că, atunci când a plecat el, cu toate că au făcut bani mult mai mulţi decât pe timpul lui, echipa şi-a pierdut identitatea. Au început să cumpere jucători cu 100 şi ceva de milioane, când Ferguson vindea jucători cu 100 de milioane. Cum era Ronaldo dacă îţi aduci aminte.”, a declarat Ionuț Lupescu, conform Telekom Sport.

Mircea Lucescu vrea să îl transfere pe Renato Kayzer

Presa din străinătate relatează că Mircea Lucescu a început deja să își facă planuri pentru sezonul viitor. Cum românul este un fin cunoscător al campionatului brazilian, acesta a pus ochii pe Renato Kayzer, susțin jurnaliștii.

Brazilianul a reușit nouă goluri și două assist-uri în cele 32 de meciuri jucate pentru Athletico Paranaense, în actualul sezon al primei ligi din Brazilia.

Renato Kayzer a evoluat până acum doar în Brazilia. Vasco da Gama, Oeste, Portuguesa, Villa Nova, Ferroviaria, Cruzeiro, Ponte Preta, Chapecoense, Atletico Goianiense și Athletico Paranaense, acestea sunt echipele la care a fost legitimat ”vârful”.

Urmăriți Playsport.ro și pe