„Aveam un contract în Japonia și discuții în Arabia Saudită”. De ce a ales Reghecampf Craiova și ce transfer îi cere de urgență lui Rotaru

Alex Matei 31.07.2023, 13:43

Laurențiu Reghecampf spune că a revenit pentru titlu la Craiova și critică strategia clubului de până la venirea sa.

Reghe îl simte mai impliat ca oricând pe patronul Rotaru pentru visul de a aduce campionatul în Oltenia. Nu se abține să atace problemele din loc și spune că mai multe luni „au fost pierdute” din cauza lipsei de strategie. Reghecampf susține că a respins propuneri din Japonia și din Arabia Saudită pentru a veni să le bată pe FCSB și CFR Cluj în Liga 1.

„Aveam contract din Japonia, valabil din ianuarie. Mai erau discuții din Arabia, dar nu mi-am dorit să antrenez acele echipe. Erau echipe mici, care își vor schimba jucătorii și antrenorul în 3 sau 4 luni. Cunosc mentalitatea de acolo, știu cum se întâmplă. Am vrut să mă întorc acasă, îmi doream să facem lucrurile cât se poate de bine. Am simțit și la Mihai Rotaru foamea asta, lucrurile se desfășoară mai intens ca ultima dată. Văd asta din discuții, din ce face, din cum se comportă. Își dorește să câștige ampionatul”, a spus Reghecampf pentru Fanatik.

„S-au pierdut câteva luni, cu siguranță echipa arăta mult mai bine dacă se aduceau de la început jucătorii pentru o strategie de joc, în baza unui plan. Dar asta e altă discuție și nu-și mai are rostul acum. Nu e niciun apropo la Neagoe, el și-a făcut treaba foarte bine. Pregătirea e bine făcută, ce a făcut Neagoe este foarte bine. O să încercâm să fim mai buni de la săptămână la săptămână”, a mai spus Reghecampf, referindu-se apoi la prioritățile echipei în mercato:

„Avem nevoie de un număr 6 foarte bun, vreau concurență pentru Screciu, să-l facă să fie mai motivat și mai responsabil în poziția respectivă. E foarte important să ai un jucător la mijloc care să dirijeze, să schimbe ritmul de joc în momente importante. La fel de important e ca jucătorii de pe bancă să fie de valori apropiate cu cei din teren”.

După 1-1 la Cluj, cu CFR, Craiova a ajuns la 5 puncte și e pe 6 în Liga 1. Vineri, de la 21:30, CSU o întâlnește acasă Hermannstadt.

Urmăriți Playsport.ro și pe