Avem încă un David Popovici. Anunțul făcut de Elisabeta Lipă ne dă speranțe uriașe

Giosanu Catinca 26.09.2022, 21:18
Avem încă un David Popovici. Anunțul făcut de Elisabeta Lipă ne dă speranțe uriașe

Lotul României de la Campionatul Mondial de canotaj din Cehia a revenit în țară. Elisabeta Lipă și-a făcut apariția la aeroport, acolo unde a avut un discurs dur.

Elisabeta Lipă, reacție incredibilă pe aeroportul Otopeni

Echipajele românești au câștigat patru medalii de aur la Campionatele Mondiale de canotaj de la Racice, Cehia. Ultima medalie a fost cucerită duminică, de echipajul feminin de 8+1.

Ancuţa Bodnar şi Simona Radiş au câștigat și ele o medalie de aur la dublu vâsle. Sâmbătă, pe primul loc a ieșit echipajul masculin de dublu rame, alcătuit din Marius Cozmiuc şi Sergiu Bejan.

Ionela Cozmiuc a devenit și ea vineri campioană mondială la simplu vâsle feminin, categorie uşoară.

”Simona noastră este un fenomen”

Elisabeta Lipă l-a comparat pe unul dintre sportivii care au făcut parte din delegația României la Racice cu faimosul David Popovici.

Este un rezultat istoric. Canotajul românesc nu a avut niciodată în istoria lui un campion mondial la dublu rame. Cum? Nu a avut campion mondial un dublu vâsle de fete. Eu, recunosc, am 11 medalii de vicecampioană mondială, dar nu am niciun titlu mondial în propa de dublu.

Mi-am dorit și eu să ies campioană, dar nu am reușit. Iată că fetele au reușit această performanță, să iasă campioane mondiale la dublu vâsle. Vorbim de fenomene, Simona noastră este un fenomen, este David Popovici al canotajului.”, au fost cuvintele Elisabetei Lipă, la revenirea în țară.

Fosta mare canotoare a cucerit 25 de titluri naționale și șase medalii de aur la Campionatele Mondiale și Jocurile Olimpice. Ea știe cât de greu este să ajungi să cucerești o medialie de aur la o competiție de o asemenea anvergură. De fapt, multipla campioană olimpică este cea mai decorată sportivă româncă la canotaj.

Elisabeta Lipă a ținut să scotă în evidență cât de uriașă este performanța obținută de români în Cehia și speră că vorbele ei au ajuns exact acolo unde trebuie.