Avem tabloul complet al optimilor Cupei Mondiale! Care este programul fazei eliminatorii

George Drafta 03.12.2022, 00:18
Avem tabloul complet al optimilor Cupei Mondiale! Care este programul fazei eliminatorii

Odată cu meciurile de vineri care au încheiat faza grupelor, au fost stabilite şi ultimele două optimti de finală ale competiţiei din Qatar.

Elveția și Coreea de Sud sunt naţionalele care şi-au înscris ultimele numele pe lista ţărilor calificate între primele 16 reprezentative din lume. Cu Brazilia şi Portugalia deja calificate înaintea ultimului meci din grupă, misterul era legat de selecţionatele care le vor însoţi din grupele lor.

În grupa G, Elveția a trecut de Serbia și va rămâne în Qatar. În timp ce Coreea de Sud este fericita din grupa H. Cu prezenţa asigurată în faza eliminatorie, brazilienii şi portughezii au pierdut meciurile jucate după goluri primite în ultimele minute. Dacă asiaticii au profitat de pe urma reuşitei şi au ajuns în optimi, „leii neîmblânziţi” nu s-au putut bucura pe deplin de succesul istoric în faţa Selecao.

Cele 16 echipe care au trecut de prima fază a turneului sunt: Olanda, SUA, Argentina, Australia, Franța, Polonia, Anglia, Senegal, Japonia, Croația, Maroc, Spania, Brazilia, Coreea de Sud, Portugalia și Elveția.

Aşa arată tabloul fazei eliminatorii a Cupei Mondiale din Qatar
Aşa arată tabloul fazei eliminatorii a Cupei Mondiale din Qatar

De sâmbătă încep meciurile decisive

Dntre cele 16 echipe care au ajuns în faza eliminatorie, jumătate sunt din Europa. Apoi Africa şi America de Sud au câte două reprezentante, în timp ce Asia trimite trei echipe în optimi. SUA a salvat onoarea CONCACAF şi va reprezenta America de Nord în partidele decisive care debutează sâmbătă. Conform tabloului, Brazilia şi Argentina nu se vor putea întâlni în finală, confruntarea dintre cele două super puteri ale continentului sud-american putând avea loc în penultimul act.

În acest moment cele două rivale sunt şi principalele favorite la cucerirea trofeului, argentinienii fiind cotaţi din nou cu a doua şansă după ce au câştigat în cele din urmă grupa din care au făcut parte. În urma lor sunt cei trei granzi ai bătrânului continent, Franţa, Spania şi Anglia care încearcă să strice socotelile brazilienilor şi argentinienilor.

Optimile debutează sâmbătă şi se joacă până marţi. Apoi vor urma primele două zile de pauză la turneul final din Orientul Mijlociu. Sferturile sunt programate pe 9 şi 10 decembrie, urmând ca echipele care vor triumfa în urma acestor partide să se dueleze în semifinale pe 13 şi 14 decembrie. Finala în urma căreia va fi desemnată noua campioană mondială este programată pe 18 decembrie.

Orice pas greşit înseamnă eliminare

Iată cum arată ordinea jocurilor care vor avea loc în această fază a competiţiei:

Sâmbătă, 3 decembrie:

  • Olanda – Statele Unite ale Americii, ora 17:00
  • Argentina – Australia – ora 21:00

Duminică, 4 decembrie:

  • Franța – Polonia, ora 17:00
  • Anglia – Senegal, ora 21:00

Luni, 5 decembrie:

  • Japonia – Croația, ora 17:00
  • Brazilia – Coreea de Sud, ora 21:00

Marți, 6 decembrie:

  • Maroc – Spania, ora 17:00
  • Portugalia – Elveția, ora 21:00
Urmăriți Playsport.ro și pe