Averea cheltuită de Ion Țiriac pentru a-și scăpa de închisoare „copilul”. Ar putea să-l salveze

Moldoveanu Camelia 01.05.2022, 12:25
Averea cheltuită de Ion Țiriac pentru a-și scăpa de închisoare „copilul”. Ar putea să-l salveze

Ion Țiriac nu s-a uitat la bani atunci când a fost vorba despre „copilul” lui. Miliardarul român a cheltuit o avere pentru a putea să-l scape de închisoare, însă judecătorii au luat deja o decizie.

Ion Țiriac a cheltuit o avere pentru serviciile celor mai buni avocați

După ce și-a încheiat cariera de jucător de tenis, Ion Țiriac s-a îndreptat către antrenorat și manageriat. Miliardarul român a avut o contribuție uriașă în cariera lui Boris Becker, fostul număr 1 ATP.

Boris Becker și Ion Țiriac au rămas în relații extrem de bune, germanul fiindu-i ca un fiu omului de afaceri român. Astfel, în momentul în care Becker a fost pus sub acuzare, Țiriac i-a angajat cei mai buni avocați.

Fostul lider ATP a fost găsit vinovat pentru că și-a ascuns averea și datoriile din momentul în care a intrat în faliment (după anul 2017). Acesta nu ar fi declarat două apartamente din Germania și o cotă dintr-un apartament londonez ( 825.000 de euro).

Inițial, el a fost condamnat la 7 ani de închisoare de către Curtea Southwark Crown, din Londra, însă avocații i-au obținut o sentință cu executare de doi ani și jumătate. De menționat este faptul că Ion Țiriac a cheltuit câteva zeci de mii de euro pentru această decizie a judecătorilor, însă avocații nu cedează și o să caute și alte „chițibușuri” prin care să-l scape pe fostul jucător de tenis german de închisoare.

„Nu este ușor, dar se încearcă”

Potrivit orangesport.ro, Boris Becker o să execute doar jumătate din sentința pronunțată, asta dacă avocații angajați de Ion Țiriac nu o să găsească o metodă prin care să-l scape mult mai repede.

Vă pot spune că domnul Ţiriac s-a implicat total. L-a sprijinit pe Boris Becker din primele clipe. I-a trimis avocaţii cei mai buni pentru a-l apăra.

Din păcate pentru Boris, decizia justiţiei a fost cea pe care o cunoaşte toată lumea. Avocaţii fac toate demersurile pentru a încerca să-l scoată pe Boris Becker cât mai repede din închisoare.

Nu este uşor, dar se încearcă pe toate căile juridice”, a declarat o sursă pentru sursa citată.

„Fiul” lui Ion Țiriac și-a vândut deja o parte dintre trofee prin licitație. Acesta a obținut 700.000 de lire sterline, bani cu care și-a achitat  o parte din datorii. Boris Becker a câștigat 49 de titluri timp de 16 ani în care a performat pe teren.

Vă mulțumesc pentru tot sprijinul oferit”, a scris Anna, fiica lui Boris, pe contul său de Instagram.

Urmăriți Playsport.ro și pe