Averea colosală adunată de Ion Țiriac. Omul de afaceri român a încasat peste 1 miliard de euro

Catinca Giosanu 18.05.2022, 18:45
Averea colosală adunată de Ion Țiriac. Omul de afaceri român a încasat peste 1 miliard de euro

Omul de afaceri Ion Țiriac are succes la femei, dar și la bani. Averea fostului tenismen este estimată în acest moment la aproape două miliarde de euro. Cum a făcut primul miliard de euro.

Ion Țiriac, lovitură de 1,25 miliarde de euro

Veniturile lui Ion Țiriac au fost mereu un subiect principal al presei. De-a lungul timpului, au apărut diverse informații despre averea pe care omul de afaceri român o deține. El a povestit fără nicio reținere cum a câștigat primii săi bani.

Am avut noroc și am pus mâna pe o rachetă de tenis cu cinci zile înainte de a împlini 15 ani. Acel moment mi-a schimbat viața. Am muncit ca un câine și am făcut asta toată viața!”, a dezvăluit Ion Țiriac, conform the-sun.com.

Ulterior, a investit până când a devenit cel mai bogat român. Miliardarul în vârstă de 83 de ani a construit multe afaceri de la zero, pe care le-a vândut mai târziu pe foarte mulţi bani.

Ce s-a aflat despre averea lui Ion Țiriac

Ion Țiriac a renunțat mai întâi la diviziile de leasing financiar care îi purtau numele. Ulterior, a vândut turneul de tenis de la Madrid. Și nu pentru că ar fi avut nevoie de mai mulți bani decât are deja, ci pentru că nu îl mai interesează să își investească averea în diverse domenii de activitate.

Cei de la Bussines Magazin susțin că Ion Ţiriac a încasat 1,254 miliarde de euro de pe urma afacerilor pe care le-a cedat în ultimii ani către alte companii.

Cea mai mare sumă a încasat-o  în 2021, când a vândut licența pentru Mutua Madrid Open, turneu care a ajuns anul acesta la ediția cu numărul 20. Vânzarea turneului de la Madrid.

Conform sursei citate, fostul tenismen s-ar fi ales cu 390 de milioane de euro după vânzarea turneului de la Madrid și a unui turneu de golf.

Magnatul român a mai încasat o sumă cuprinsă între 80 și 90 de milioane de euro din Metro România, tranzație care a avut loc tot în 2021, potrivit sursei citate mai sus.

Afacerile pe care miliardarul le-a cedat către alte companii

  • 45% din Unicredit Ţiriac Bank, anul tranzacţiei 2015, valoarea tranzacţiei: aproximativ 700 de milioane de euro
  • Turneul de la Madrid + un turneu de golf, anul 2021, 390 de milioane de euro
  • 15% din Metro România, 2021, 80-90 de milioane de euro
  • Ţiriac Leasing, 2022, 40 de milioane de euro
  • un teren de 21 de hectare, 2021, 15 milioane de euro
  • Ţiriac Operatinge Lease, 2022, 11 milioane de euro
  • un teren de 8 hectare în Timişi, 2019, 8 milioane de euro
Urmăriți Playsport.ro și pe