Avertisment de la Bănel Nicoliță pentru tricolori! “Bă, eu trebuie să câștig!” Ce transmite cu 5 săptămâni înainte de startul Ligii Națiunilor

Olteanu Ștefan 25.04.2022, 17:19
Avertisment de la Bănel Nicoliță pentru tricolori! “Bă, eu trebuie să câștig!” Ce transmite cu 5 săptămâni înainte de startul Ligii Națiunilor

Au mai rămas 5 săptămâni până la startul Ligii Națiunilor, iar Bănel Nicoliță (37 de ani), fost internațional cu 37 de apariții în prima reprezentativă, a avut un avertisment pentru tricolori înaintea confrunătărilor cu Bosnia și Herțegovina, Finlanda și Muntenegru.

Atitudinea e problema! Avertisment de la Bănel Nicoliță pentru tricolori, înaintea duelurilor de foc din Liga Națiunilor

Au trecut mai bine de 8 ani de la ultimul meci pe care Bănel Nicoliță l-a jucat în tricoul echipei naționale, însă fostul mijlocaș al celor de la FCSB rămâne în continuare un fan înfocat al primei reprezentative și, înaintea meciurilor de foc din Liga Națiunilor, și-a persmis să vină cu un mic avertisment pentru tricolori.

Bănel Nicoliță a debutat pentru România pe 12 noiembrie 2005, într-un amical disputat în compania Coastei de Fildeș. De asemenea, ultimul său meci pentru „tricolori” a avut loc în aprilie 2014 și a fost tot un amical, contra Algeriei. În intervalul 2005 – 2014, Bănel Nicoliță a îmbrăcat tricoul României de 37 de ori și a fost o prezență constantă la lot, având o dată chiar și privilegiul de a purta banderola de căpitan.

În ceea ce privește actuala generație a echipei naționale, Bănel Nicoliță crede că „tricolorii” antrenați de Edi Iordănescu ar avea nevoie de un strop de determinare în plus pentru a obține rezultatele dorite:

Eu cât l-am purtat (n.r. – tricoul naţionalei) am dat tot ce am avut mai bun. Sper ca şi ei să facă acelaşi lucru, pentru că echipa naţională înseamnă milioane de inimi. Şi să te gândesti că, în faţa televizorului, când joci, acei oameni stau cu sufletul la gura şi aşteaptă ceva de la tine. Şi atunci te gândeşti: Bă, când sunt acolo trebuie să dau totul, frate!

Când îmbrac acest tricou de la echipa naţională a României trebuie să mă gândesc: Bă, eu trebuie să câştig! Indiferent cu cine joc”, a declarat Bănel Nicoliță, potrivit as.ro.

Edi Iordănescu, avertisment înaintea jocurilor din Liga Națiunilor: „Vor fi dueluri de foc!”. De ce nu e de acord cu suporterii care critică actuala echipă națională.

Bănel Nicoliță, despre momentul în care a avut banderola pe braț la echipa națională

Pe 10 august 2011, într-un amical disputat cu San Marino, Bănel Nicoliță a fost căpitanul României. „Tricolorii” s-au impus cu 1-0 în acea dispută, iar momentul a fost unul foarte special pentru fostul jucător de la FCSB.

Am purtat banderola cu mândrie. Cum să nu-mi vină? (n.r.- tricoul). Îmi vine perfect! Acum mă îmbrac. A îmbrăca tricoul echipei naționale înseamnă cea mai mare bucurie. Nu există bucurie mai mare. Acest tricou este pentru mândrie”, a mai spus Bănel Nicoliță, potrivit sursei citate.

Bănel are un singur gol marcat pentru România, reușit pe 2 iunie 2007, în poarta Sloveniei, într-un duel din preliminariile pentru Euro 2008.

Programul României în Nations League 2022

  • 4 iunie 2022 – Finlanda – Bosnia și Herțegovina (19:00), Muntenegru – ROMÂNIA (21:45)
  • 7 iunie 2022 – Bosnia și Herțegovina – ROMÂNIA (21:45), Finlanda – Muntenegru (21:45)
  • 11 iunie 2022 – Muntenegru – Bosnia și Herțegovina (16:00), ROMÂNIA – Finlanda (21:45)
  • 14 iunie 2022 – Bosnia și Herțegovina – Finlanda (21:45), ROMÂNIA – Muntenegru (21:45)
  • 23 septembrie 2022 – Bosnia și Herțegovina – Muntenegru (21:45), Finlanda – ROMÂNIA (21:45)
  • 26 septembrie 2022 – Muntenegru – Finlanda (21:45), ROMÂNIA – Bosnia și Herțegovina (21:45)

Edi Iordănescu dă verdictul. „Echipa națională este în formare, nu avem identitate. Grupul este fragil mental”.

Urmăriți Playsport.ro și pe