Avertisment dur primit de Monica Niculescu din partea medicilor. Ce s-ar putea întâmpla dacă mai continuă să joace tenis. “Ai noroc că îți mai simți mâinile”

Bordei Radu 28.03.2022, 23:07
Avertisment dur primit de Monica Niculescu din partea medicilor. Ce s-ar putea întâmpla dacă mai continuă să joace tenis. “Ai noroc că îți mai simți mâinile”

Nu este o glumă, Monica Niculescu joacă pe proprie răspundere tenis. Medicii au avertizat-o că trebuie să se oprească, dar sportiva de 34 de ani nu vrea să renunțe. De aceea a și decis să joace doar la dublu, pentru a nu risca mai tare. Niculescu reprezintă una din speranțele României în confruntarea cu Polonia.

Medicii s-au crucit când au văzut cum joacă Monica Niculescu. Tenismena suferă de hernii de disc

Monica Niculescu recunoaște că nu ar mai trebui să jaoce tenis la nivel înalt. A fost diagnosticată cu hernie cervicală, dar și cu una în zona toracală a coloanei vertebrale.

Eu sunt foarte rigidă. Nu pot să mă uit dreapta, stânga, sus foarte bine. Discul mi s-a spart, apasă pe nerv. De aceea nu am mobilitate foarte mare. Din păcate chiar e hernie mare, cea cervicală. Și doctorul mi-a zis că este mai mare decât cealalată. Este foarte greu, am noroc că îmi simt mâinile. Am stat două luni, nu puteam să mă mișc, după accidentare ! Nu puteam să mă uit în dreapta, mă întorceam cu tot corpul, așa spune doctorul, a declarat Monica Niculescu, pentru Prosport.

Aceasta nu a cedat și a revenit în acest an la turnee, doar în proba de dublu. Va face echipă cu Irina Begu, tocmai pentru a pregăti confruntarea cu Polonia. Monica a fost căpitan jucător, la confruntarea cu Italia, dar este fericită că Horia Tecău va lua loc pe bancă, alături de fată. Acesta le va conduce la meciurile cu Polonia.

El vine cu multă experiență, sunt sigur că se va descurca. Nu e ușor să stai pe bancă și găsești momentul potrivit să le zici ceva fetelor. Eu m-am simțit bine cu Italia, am și jucat, din păcate nu am câștigat. Nu știu fetele cum au fost, de aceea mă bucur că va fi Horia lângă noi. Eu și cu Irina trebuie să reglăm niște lucruri, încă sunt probleme. Dar vom arăta bine cu Polonia, a promis Monica

Simona Halep nu va fi prezentă la meciul cu Polonia

Simona Halep nu va putea evolua în disputa cu Polonia din Billie Jean King Cup, deoarece accidentarea pe care a suferit-o la Indian Wells este mai gravă decât se estima.

În timp ce mă antrenam la Miami, ieri, am simţit o durere ascuţită la piciorul stâng. Aveam probleme la coapsă de la semifinala de la Indian Wells şi speram că voi fi mai bine, dar am făcut un RMN seara trecută şi din nefericire a arătat că am o ruptură. Corpul meu are nevoie de timp pentru vindecare. Drept urmare, voi lipsi din competiţii trei săptămâni. Asta înseamnă că a trebuit să iau decizia superdificilă de a mă retrage de la Miami, Charleston şi din Fed Cup, a transmis campioana noastră