Avocații au anunțat-o deja pe Simona Halep. Ce trebuie să facă românca pentru a avea șanse cât mai mari la procesul de la Laussane

Giosanu Catinca 31.10.2022, 12:00
Avocații au anunțat-o deja pe Simona Halep. Ce trebuie să facă românca pentru a avea șanse cât mai mari la procesul de la Laussane

Simona Halep, fost lider mondial în WTA și dublă campioană de Grand Slam, se luptă să adune dovezi pentru a demonstra că nu a ingerat cu bună știință substanța interzisă care a fost găsită în organismul ei odată cu participarea la turneul US Open.

Marea noastră campioană a apelat la avocați pentru a-și dovedi nevinovăția în scandalul de dopaj. Acum s-a aflat ce au sfătuit-o aceștia să facă pentru a avea șanse cât mai mari la procesul de la Laussane.

Simona Halep îşi pregăteşte apărarea

Simona Halep încearcă să găsească cele mai bune soluții pentru a dovedi că nu are nicio vină. Jucătoarea aflată pe locul 10 în clasamentul WTA a contactat deja o casă de avocatură cu care lucrează în legătură cu acest caz.

Fostul lider mondial WTA a petrecut câteva zile în Elveţia, timp în care a pus la punct mai multe detalii cu privire la scandalulu dopajului în care a fost implicată fără voia ei.

Cei la Orange Sport titrează că în respectiva vacanță românca a contactat şi alţi avocaţi care să o reprezinte. Se pare că cel mai important rol îl are cel care a fost avocat la Uniunea Europeană.

Ce au sfătuit-o avocații să facă

Sportiva de la malul mării ar fi fost sfătuiră de avocați să meargă personal la Lausanne în cadrul procesului care va începe curând. Și asta, pentru că în acest mod ea va avea șanse mai mari să câștige procesul.

Aceeași sursă arată că avocații jucătoarei noastre au stabilit intervalul de timp în care a fost administrată substanța interzisă de Angenția Mondială Antidoping.

Marea noastră campioană ar fi fost testată pozitiv imediat după înfrângerea suferită la New York, în faţa ucrainencei Daria Snigur.

Reacția fostului președinte al FRT

George Cosac, fostul președinte al Federației Române de Tenis, este convins că fostul lider mondial WTA nu are nicio vină.

Simona Halep a trecut printr-o perioadă destul de încercată. Gândiți-vă că a trecut printr-un divorț, iar acum stă să lupte cu cei de la laboratoarele internaționale, cu WADA și așa mai departe, dar sperăm să iasă cu bine, să mai poată continua și activitatea sportivă.

Ca român, ca apropiat al familiei și al Simonei, aș merge mai departe, aș da cu tunul la Academia Mouratoglou dacă aș ști că intenționat a fost făcută treaba asta. Totuși, Simona a devenit un brand național, a devenit un bun în spatele căreia majoritatea populatiei s-a aliniat, susținând-o în obținerea a noi performanțe și mari performanțe în sportul românesc. Deci dacă se va ajunge la această concluzie, într-adevăr trebuie să dăm cu tunul acolo.

Nu știu ce înseamnă pentru ei academia asta, dar academiile de aceea sunt făcute, să aibă un business, dar pentru noi Simona înseamnă un bun național. Dacă punem în balanță business-ul unui șmecheraș, dacă se va dovedi, nu cred că va încăpea în discuție.”, a spus ex-oficialul, conform Sport Total FM.

Urmăriți Playsport.ro și pe