Băiatul de aur al natației din România. David Popovici și-a dezvăluit strategia din spatele succesului

Ștefănescu Dragoș 08.11.2021, 16:43
Băiatul de aur al natației din România. David Popovici și-a dezvăluit strategia din spatele succesului

David Popovici confirmă rezultatele bune de la Jocurile Olimpice disputate în vara acestui an. Înotătorul român a bifat un nou succes de răsunet. Popovici a câștigat aurul în proba de 200 de metri liber la Campionatele Europene de natație în bazin scurt. După această nouă performanță, David Popovici a dezvăluit strategia din spatele succesului său.

David Popovici, băiatul de aur al natației din România

Anul 2021 a fost extrem de prolific pentru tânărul înotător David Popovici. Românul a uimit lumea natației mondiale prin rezultatele sale de excepție.

Săptămâna trecută, David Popovici (17 ani) a participat la Campionatele Europene de natație în bazin scurt, organizate în orașul Kazan, Rusia. Românul a obținut o performanță de excepție în cadrul competiției, reușind să cucerească medalia de aur în proba de 200 de metri liber. Popovici i-a devansat pe olandezii Luc Kroon (1:42,20) și Stan Pijnenburg (1:42,51) și a terminat cursa cu timpul de 1:42,12. Pentru David este prima medalie în cadrul unei competiții de seniori. Medalia obținută de David este și primul titlu european al înotului românesc în bazin scurt din 1991, de când se organizează această întrecere.

După acest succes răsunător, David Popovici a avut un discurs extrem de echilibrat, dând dovadă de multă maturitate.

E minunat. Sunt într-o fază a pregătirii și dezvoltării mele unde este vorba despre a căpăta experiență. În această etapă a carierei mele medalia de aur e mai mult decât binevenită. Asta am planificat cu antrenorul meu, să oprim cronometrul la 1:42, acesta fiind cel mai bun timp al meu și un nou record național”, a declarat David Popovici.

Strategia din spatele succeselor lui David Popovici

În urma rezultatelor de excepție din acest an, David Popovici a intrat în atenția marilor forțe ale înotului mondial. Ofertele nu au încetat să apară, însă David le-a declinat pe toate. Tânărul sportiv este hotărât să rămână să se antreneze în țara noastră în detrimentul ofertelor clare primite din SUA.

Nu rămân aici pentru că neapărat vreau să continui studiile în România, vreau să continui înotul alături de oamenii pe care îi am în jurul meu, în care am maximă încredere.

Printre lucrurile de care aş putea să dispun eu în America ar fi parteneri de antrenament mai pregătiți, la nivelul meu sau poate mai sus, numai că din punctul de vedere al condițiilor, acum, cu echipa pe care o am şi care mă sprijină, îmi este foarte bine aici”, a spus David Popovici.

O altă decizie importantă luată de David Popovici a fost să treacă de la clubul Steaua la Dinamo.

Am decis împreună cu părinţii mei că este cea mai bună soluție pentru mine în acest moment. Am venit aici pentru că vreau să evoluez ca sportiv”, spunea Popovici în luna octombrie, când a fost prezentat la clubul din ”Ștefan cel Mare”.

Urmăriți Playsport.ro și pe