Bani fără număr pentru Simona Halep. Românca se află în top 10 mondial la capitolul bani câștigați din tenis

Pintilie Iosif 16.11.2022, 21:48
Bani fără număr pentru Simona Halep. Românca se află în top 10 mondial la capitolul bani câștigați din tenis

Simona Halep este suspendată temporar, dar din punct de vedere financiar nu are probleme. Românca rămâne una dintre cele mai câștigate sportive din istoria tenisului. De altfel, ea are un loc veritabil în topul celor mai ”împliniți” jucători de tenis, atât la fete cât și la băieți.

Simona Halep, avere record din tenis

Românca a adunat peste 40 de milioane de dolari din tenis. Mai bine decât ea au câștigat doar late două femei: legendarele surori Wiliams, Serena având peste 94 de milioane de euro adunate din tenis, iar Venus peste 42.

La ”mixt”, Simona îi mai are peste ea pe Novak Djokovic (aprox. 160 milioane), Rafael Nadal (131), Roger Federer (130), Andy Murray (63) și Pete Sampras (43). Practic, Simona este a șaptea persoană în clasamentul celor mai mari câștiguri din ”sportul regal”.

Jucătorii cu cele mai mari câștiguri financiare din tenis

$159,951,008: Novak Djokovic

$131,700,371: Rafael Nadal

$130,594,339: Roger Federer

$94,816,730: Serena Williams

$63,248,285: Andy Murray

$43,280,489: Pete Sampras

$42,403,103: Venus Williams

$40,203,437: Simona Halep

$38,777,962: Maria Sharapova

$35,330,662: Stan Wawrinka

Simona Halep se pregătește de proces

Ancheta în cazul Simonei Halep a fost finalizată, astfel că urmează procesul. Simona Halep are de ales între a-și recunoaște vinovăția și a primi o suspendare de trei ani, suspendarea maximă fiind de patru, sau să lupte pentru a-și demonstra nevinovăția.

Ea lucrează cu o companie de avocatură din Londra, la care lucrează românii Paul Ciucur și Dan Mihai. În 20 de zile, ea va trebui să decidă dacă pledează vinovată sau nevinovată în acest caz.

Ajutor nesperat pentru Simona Halep

Au apărut multiple speculații pe acest subiect, considerându-se că ea a fost victima unei trădări din partea staff-ului, ori a unei contaminări. Tenisul este împărțit în două tabere: cei ce sunt de partea fostului lider mondial și cei ce nu o mai vor în tenis.

Printre susținătorii ei se numără și Novak Djokovic care, prin intermediul organizației sale, PTPA, a anunțat că se va asigura că Simona Halep va avea parte de un proces echitabil și transparent.

„Ne vom asigura că Simona Halep, și orice alt jucător, va avea parte de o reprezentare completă și dreaptă în timpul procesului. Vom lupta pentru drepturile ei și vom pleda pentru corectitudine și transparență pentru toți jucătorii”, a fost mesajul PTPA, organizație condusă de Novak Djokovic.

Toleranță zero pentru Simona Halep

Simona Halep va lipsi cel puțin 12 luni de pe terenul ”sportului alb”, dacă va fi găsită vinovată. Cel mai devreme, în funcție de calendar, ea ar putea reveni la US Open 2023, asta în cazul unui program favorabil.

Cea mai ușoară sentință posibilă i-ar permite Simonei Halep să revină în sezonul de toamnă al anului următor. Având în vedere că cea ce actualmente este pe locul 9 WTA nu va juca 12 luni, se înțelege că ea va ieși din clasamentul WTA și o va lua de la zero, fără puncte.

Practic, Simona va trebui să înceapă să câștige puncte la turneele mici din lume, de categoria 250, pentru a putea prinde un loc pe tabloul competițiilor mari. Mai mult ca sigur, dacă va fi eligibilă la acest turneu, ”Simo” va juca în calificările Australian Open 2024, adică va pleca de la cel mai jos nivel.

Cazul prezentat mai sus este cel mai bun. În cel mai negativ caz, Simona va lipsi patru sezoane. Totuși, dacă suspendarea nu îi va impune retragerea, Simona Halep ar putea fi ajutată de organizatorii de turnee.

Ca și în cazul revenirii Mariei Șarapova, organizatorii turneelor importante i-au oferit acesteia wild-card-uri, astfel că rusoaica nu a fost obligată să se ”umilească” la turneele cele mai mici, pentru a aduna puncte.

Cel mai probabil dacă nu se va retrage, Simona Halep va avea parte de un tratament identic, atunci când va reveni pe teren. E greu de crezut însă că vor fi doar 12 luni de suspendare.