Banii trag la Simona Halep, indiferent de rezultate. Ce sumă a primit românca după parcursul de la Stuttgart

Gabriel Peneș 26.04.2021, 10:53
Banii trag la Simona Halep, indiferent de rezultate. Ce sumă a primit românca după parcursul de la Stuttgart

Banii trag la Simona Halep, indiferent de rezultate. Numărul 3 mondial s-a oprit în semifinalele turneului de la Stuttgart. Halep a fost stopată jucătoarea din Belarus, Aryna Sabalenka, cu un scurt 6-3, 6-2. Dar debutul de sezon pe zgură a fost, în ansamblu, unul promițător. Inclusiv pentru conturile româncei.

Banii trag la Simona Halep, indiferent de rezultate

Numărul 3 mondial s-a oprit în semifinalele turneului de la Stuttgart. Banii trag la Simona Halep, chiar și când pierde. Jucătoarea româncă a adunat peste 37 de milioane de dolari de-a lungul carierei. În partida contra Arynei Sabalenka, Halep n-a putut face față forței unui adevărat „tanc”, de 1,82 m înălțime. Oricum, ea și-a egalat performanțele obținute în 2015 și 2017 la turneul din Germania.

Dar Simo a părăsit turneul mai bogată cu 32.400 de euro, conform perfect-tennis.com. Dar și 185 de puncte WTA. Ea va continua să ocupe poziția a 3-a în ierarhia mondială, în spatele niponei Naomi Osaka și a australiancei Ashleigh Barty, liderul WTA. Barty a și câștigat, de altfel, turneul, învingând-o pe Sabalenka, scor 3-6, 6-0, 6-3. Ea și-a confirmat, cu acest prilej, și porecla de „regina revenirilor”. Învingătoarea a încasat un cec de 68.570 de euro.

Banii trag la Simona Halep, indiferent de rezultate. Ce sumă a primit românca după parcursul de la Stuttgart
Banii trag la Simona Halep, indiferent de rezultate. Peste 32.000 de euro a primit românca după parcursul de la Stuttgart. Pentru ea și antrenorul Darren Cahill va urma turneul de la Madrid, patronat de Ion Țiriac/Sursa foto:Twitter – Simona Halep

Ce sumă a primit românca după parcursul de la Stuttgart

Simona Halep n-a avut multe reproșuri să-și facă după eșecul din semifinale. A fost evident că Sabalenka s-a aflat într-o zi de grație, fiind greu de contracarat.

Nu cred că am făcut prea multe. Am încercat să merg mai în spate, am încercat să fiu mai agresivă, dar ea a jucat extraordinar de bine, cu o putere remarcabilă. Mi-a fost foarte greu să stau mai aproape în joc, în meci. A fost prea rapid, s-a terminat prea repede meciul. A servit foarte bine Sabalenka, nu prea a greșit, iar când nu greșește este greu de învins. Consider că aș fi putut să o împing mai în spate, dar n-am avut timp. Au ajutat-o și condițiile de aici. A fost o săptămână bună și plec pozitivă de aici. Am jucat bine, toată săptămâna a fost bună. O să învăț din meciul cu Sabalenka și o să joc mai bine în următorul meci”, a spus Halep, într-un interviu acordat pentru Digi Sport.

După eliminarea de la Stuttgart, Simona Halep se îndreaptă spre un alt turneu. În această săptămână începe Mutua Madrid Open, turneu de categorie WTA 1000, patronat de Ion Țiriac, ce se dispută tot pe suprafața preferată a Simonei Halep, zgura. Turneul din capitala Spaniei are loc în perioada 27 aprilie – 8 mai. Simo s-a impus aici în 2016 și 2017, fiind finalistă în 2014 și 2019. Campioana noastră va participa apoi la turneul de la Roma, din perioada 10-16 mai. Ocupanta locului 3 WTA va lupta pentru apărarea trofeului cucerit anul trecut. Sportiva antrenată de Darren Cahill va lua o scurtă pauză, până la turneul de Grand Slam de la Roland Garros. Openul Franței e programat în perioada 30 mai – 13 iunie.

Urmăriți Playsport.ro și pe